25 min
6 croissanttia
TOFUCROISSANTIT
Airfryerilla valmistat rapeat croissantit ja paahdetut tofupalat ilman uunin esilämmitystä tai pannun sotkemista. Laite takaa tasaisen lopputuloksen nopeasti ja vähällä vaivalla – täydellinen ratkaisu arkeen tai brunssipöytään.
Airfryer-reseptit
Ruokavinkki
- Tee täyte valmiiksi jääkaappiin. Paista croissantit etukäteen. Tarjoa nämä buffet-tyyliin esimerkiksi brunssilla niin, että jokainen voi täyttää croissantinsa itse.
- Reseptin ideoinut Arja Elina Laine / Airfryer- Kotikokin keittiössä – uudet ideat -kirja
Näitä tarvitset
Croissantit:
1ps
pakaste-croissanteja (6 kpl) tai 1 prk croissant-taikinaa (240 g)
Paahdetut tofukuutiot:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Teriyaki (300 g)
1rkl
öljyä
1-2tl
vaaleaa siirappia
n. ¼tl
cayennepippuria ja/tai 1 tl valkosipulijauhetta (valinnainen)
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1kpl
paprika
10cm
pala kurkkua
n. 2dl
rucolaa, salaattia tai babypinaattia
100g
valkosipulilevitettä (tai valkosipulituorejuustoa), ve
200g
kaurafraichea
1tl
savupaprikajauhetta
ripaus suolaa
Näin valmistat
- Paista croissantit. Esilämmitä airfryer 160 °C:seen tyhjänä 2 min. Paista pakastecroissantit jäisinä 160 °C:ssa 15–17 min. Jos käytät tölkkitaikinaa (kylmähyllystä), avaa taikinapurkki, rullaa croissantit ohjeen mukaan ja paista kuten pakasteversiot.
- Paahda tofu airfryerissa. Valitse mieleisesi valmiiksi maustettu Jalotofu-maku. Kuivaa maustettu tofu ja leikkaa se terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Halutessasi voit lisäksi maustaa siirapilla, pippurilla ja/tai valkosipulijauheella.
- Levitä kuutiot airfryerin ritilälle. Paahda 190 °C:ssa 7–8 min, kunnes tofu on kauniin kullanruskeaa ja rapeaa. Ravista koria muutaman kerran paiston aikana.
- Valmista täyte. Leikkaa paprika ja kurkku pieniksi kuutioksi, silppua rucola tai muu vihreä. Sekoita nämä paahdettujen tofupalojen joukkoon. Lisää levitettä ja fraichea niin, että saat mehevän, mutta melko kiinteän täytteen. Jos tuorejuusto ei ole maustettua, lisää n. 1 tl suolaa + 1 tl valkosipulijauhetta. Mausta savupaprikajauheella ja suolalla. Tarkista maku.
- Kokoa croissantit. Leikkaa croissantit varovasti auki sivusta sahalaitaisella veitsellä, mutta jätä toinen reuna hieman kiinni. Lusikoi runsaasti täytettä väliin.
- Tarjoile heti.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä