4:lle
VEGAANINEN ”KANA”KASTIKE RIISILLÄ
Resepti, joka on omistettu heille, jotka pohtivat mitä tarjota kasvisruokaan hieman skeptisemmin suhtautuville. Tai heille, jotka kaverin puolesta miettivät, mistä arkisesta ruoasta uskaltaisi lähteä liikkeelle kasvisruokaa kokeilemaan. Etenkin jos kanaruoat normaalisti puhuttelevat.
Näitä tarvitset
Tempe:
1pkt
Jalotempeä (Original Soija tai Lupiini)
oliiviöljyä paistamiseen
n. 2rkl
vaahterasiirappia
n. 1rkl
limen tai sitruunan mehua
Ripaus merisuolahiutaleita
Ripaus sitruunaruohoa (mauste)
Kasvikset:
Noin 600-700 g erilaisia kasviksia esim:
kesäkurpitsaa
porkkanaa
- keräkaalia
paprikaa
- neulapapuja
½ purjoa
Oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen
Kastike:
4 dl vegaanista ”fraichea”
2rkl
limen tai sitruunan mehua
1,5-2dl
vettä
3tl
currya (jauhe)
¼tl
(tai maun mukaan) sitruunaruohoa (mauste)
Mustapippuria ja suolaa
Riisiä 4:lle
Näin valmistat
- Putsaa/pese kasvikset ja pilko ne. Kuumenna (wokki)pannussa öljy ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.
- Viipaloi tempe ”kana”paloiksi ja laita kuumalle pannulle oliiviöljyn kera paistumaan, kunnes palat saavat väriä pintaan. Kun Tempe on valmista, siirrä palat syvälle lautaselle ja valuta päälle vaahterasiirappi, limen tai sitruunan mehu sekä mausteet. Pyörittele paloja, niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä palat vielä marinoitumaan muutamaksi minuutiksi.
- Laita kasvikset takaisin pannuun ja kaada sekaan vegaaninen ”fraiche”, vesi ja muut kastikkeen ainekset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Hauduttele muutama minuutti ja lisää Tempe palat viimeiseksi. Tarjoile ”kana”kastike riisin kanssa. Viimeistele annos persiljalla.