17.01.2022
TofuTips-ruokavinkit

Tofumyyttien loppu: näin teet tofusta hyvää

Kuka (muu) on joskus kuullut jonkun näistä:

“tofu maistuu pahvilta”
“tofun koostumus on löllö”
“tofu ei pysy kasassa”
“tofukuutiot on booooriiiing”

Jep, vanha virsi ja nyt se on loppu. 

Me nimittäin tiedämme, että jokaisessa meistä piilee sisäinen huippukokki, jonka esiinmarssitus on vain kokista kiinni. Otimmekin tehtäväksemme toteuttaa näiden joukkomarssi ja näyttää miten helppoa kasvisruoka voi olla. Juttu vain on niin, että huipputason kasvisruokaa voi tofun avulla loihtia melkein luvattoman helposti. Ideoita (ja reseptejä) riittää.

Koska tofusta voi tehdä mitä vaan: arkiruoka, juhlaruoka, välipala, brunssi…

Hands up, ehkä tofun tuhansia vuosia vanhan historian – ja Jalotofun jo yli 30 vuoden uran – aikana ei jostain syystä ole pystytty murtamaan väärinkäsityksiä ja jakamaan joka kokin takuuvarmoja ideoita ja reseptejä, jotka johdattavat henkilökohtaiseen menestykseen.

Jaamme siis nyt teille pomminvarmat ideat. Onnistuminen lähtee paketin avaamisen jälkeisistä kädenliikkeistä, ajasta jota ruoanlaittoon haluaa käyttää ja päättyy ruokailijoiden pyyntöihin saada resepti. Niin, ja gluteenitonta reseptiä kyseleville tiedoksi, että Jalotofu-klassikot ovat gluteenittomia! Ja tietenkin niitä saa Maustamattoman lisäksi valmiiksi maustettuna, kuten Marinoitu ja Kylmäsavu.

 

Pro-vinkki #1: käyttövalmis, revitty tofu

Jos haluat tehdä nopeaa kasvisruokaa (eli oikaista!), osta kaupasta käyttövalmiit, suuhun sopiviksi revityt Jalotofu Paahtopalat. Niitä saa valmiiksi paahdettuina, vaihtoehtoina Maustamaton tai valkosipuli-savupaprikalla Maustettu, tietenkin luomua. Valmista jo ennen kuin riisi, nuudelit tai pasta on kypsynyt.  Helppoa, mutta maukasta kasviproteiinia! Skippaa alla olevat stepit 1-4 ja lisää Paahtopalat revitty tofu annokseen. Say whaaat? Jep, totta on!

 

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

 

Step 1: kuivaa

Avattuasi Jalotofu-paketin, kuivaa tofu esim keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Voit myös viedä tämän astetta pidemmälle ja kuivattaa tofun vieläkin tehokkaammin, jos jätät tofun hetkeksi pyyhkeen tai paperin sisään painon alle esimerkiksi lävikköön kuivumaan.

Miksi kuivattaa tofu? Koska kuivemman tofun paistaminen on salaisuus tofun rapeaan pintaan ja marinadin maut imeytyvät sienen lailla tofuun.

 

 

Step 2: vilauta veistä tai revi tofu käsin

Tofukuutio on klassikko – kunhan sen marinoi tai maustaa oikein (katso step 4). Toimii salaateissa, bowleissa, wok-ruoissa, padoissa, kastikkeissa.

Tofusiivu tuo runsautta – toimii erityisesti täytetyissä eväsleivissä ja patongeissa, grillissä, ja burgereissa. Reilusti maustettuna maistuu erityisesti runsasta proteiinipläjäystä kaipaaville.

Revitty tofu ei petä koskaan – karkeaksi tai hienoksi revitty, rapeaksi paistettu tofu tuo rakennetta, makua ja kiinnostavuutta esim pastaan, pizzaan, tacoihin ja tortilloihin ja keittoihin. Vinkvink! Kasvisruoka, josta lapset tykkäävät? Kokeile revittyä tofua (tai Jalotofu Paahtopala), rapeaksi paistettuna!

 

 

Step 3: mausta tofu pannun kautta

Kuumenna pannu ja pyörittele tofukuutioita, -siivuja tai revittyä tofua jatkuvasti sekoitellen kuivalla pannulla, kunnes pintaan tulee väriä ja rapeutta.

Miksi kuiva pannu? Koska kuuma, kuiva paistaminen poistaa tofusta lisää nestettä, tekee sen pinnasta rapean ja makujen suhteen mielettömän vastaanottavaisen. Tämä vaihe on taattu tie onnistua.

 

Step 4: mausta tai marinoi tofu

Olet valinnan edessä, mutta molemmilla onnistumisen todennäköisyys on korkea. Voit joko toteuttaa tofun maustamisen niin sanottuna nopeana pannumarinointina tai erikseen siirtämällä paistetut tofut marinadiin muhimaan. Tämän jälkeen tofu on valmis siirrettäväksi salaattiin, bowliin, wokkiin, pizzaan, pataan, kastikkeeseen, keittoon, leivän väliin, tacoihin – tai vaikka sellaisenaan suoraan suuhun.

Myytit tofun tylsyydestä, vetisyydestä tai vaikeudesta olkoot täten kuopattu. Aivan supernopeaa valmiiksi revityllä ja paahdetulla Jalotofu Paahtopalat -tuotteilla, tai yllä olevilla ohjeilla helpompaa kuin kuvittelitkaan Jalotofu-klassikoilla. Salaisuutemme on paljastettu. 

 

tofun-paistaminen-marinoiminen

 

Paistotekniikkaa ja lukuisia marinointi- ja maustamisvinkkejä blogimme TofuTips -sarjassa tai Youtube-kanavaltamme.

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lue myös kattavat ja hyvät Viimeistä Murua Myöten -ruokablogin vinkit, kuinka käsitellä tofu oikein!

Parhaat, helpot ja hifit reseptit kasvisruokaan Jalotofun reseptit-sivustolla. Arkiruokaa, juhlaruokaa, you name it.

Kymmentuhatpäinen ruokayhteisömme Facebookissa ja Instagramissa saa kasvisruokareseptimme aina ensin. Liity seuraajaksi!