Rapeat vegaaniset wingsit tofusta uunipellillä.
13.05.2019
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka

Vegaaniset wingsit ovat laskeutuneet: näin teet ne itse

Puuttuuko reseptipankistasi enää vain todella päräyttävä (ja trendikäs) mättöruoka? Ei puutu enää! Vai olisiko se The Juttu, josta voisit – varovasti tai rohkeasti – lähteä kokeilemaan lihan korvaamista kasviproteiinilla? Se on nimittäin tässä. 

tofuwings tabascolla

Timanttiset makuparit ovat kaiken a ja o ruoanlaitossa, laadukkaiden raaka-aineiden ohella. Tämä pätee luonnollisesti sekä liharuokiin että kasvisruokiin. Kehtitimme ja hioimme makumaailmaltaan ehkäpä täydellisen, uskomattoman helpon “wings”-reseptin, joka sopii erinomaisesti perjantaifiilikseen, mättömielitekoon, sauna- tai leffailtaan tai ihan vaan hitusen upgreidattuun arkeen, vaikkapa työpäivän tai metsäretken päätteeksi. Kaveriksi vaan dippikasviksia.

Tofuwings, vegewings, kasviswings, tofusiivet, vegesiivet – voit kutsua tätä klassikkoannosta millä nimellä tahansa. Sen saa kuulostamaan ja näyttämään todelliselta vegekokin taidonnäytteeltä, melkeinpä leikiten. Kiitos siitä uunille ja Tabasco Buffalo Wings -kastikkeelle! Räpytelkää siipiänne kukkakaaliwingsit – tässä nimittäin tulee proteiinipitoinen, makua ja tekstuuria täynnä oleva haastaja! 

tofuwings tabascolla

Nämä tofuwingsit teet nopeasti vain kolmessa työvaiheessa: kuivaa, paahda ja mausta.

Näin valmistat tofusiivet ja kasvikset dippailuun:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko dipattavat kasvikset ja laita dipit valmiiksi tarjoiluastioihin.

Avaa  Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Revi* kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

Tofuwings

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu.  Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.
*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Kaada tofupalat kulhoon ja lisää joukkoon Tabascon Buffalo Wings -kastike. Sekoita hyvin. Voit myös pirskottaa kastiketta suoraan pellillä olevien tofujen päälle ja laittaa vielä hetkeksi uuniin.

Vegesiivet

????

Laita tofut tarjoiluastiaan ja dippaile kasvisten kera wings-tyylisesti. Nappaa koko resepti TÄÄLTÄ.

Rapeat wingsit tabascolla

VINKKI: voit myös uppopaistaa savutofupalat.