15 - 20 min
3henkilölle
RAIKAS VERIGREIPPI-TOFU-KURKKUNUUDELISALAATTI
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
Ruokavinkki
Salaatin pohjan muodostaa kurkkunuudelit ja kastikkeena toimii verigreippivinegrette. Kurkkunuudelit onnistuvat parhaiten vihannessorvilla, mutta myös julienneleikkurilla tai juustohöylällä (=kurkkutagliatelle).
Näitä tarvitset
1
iso kurkku
1
nippu thai-basilikaa
tuoretta minttua
2dl
silputtua kevätsipulia
1
iso verigreippi
100g
suolattuja cashewpähkinöitä
1paketti
marinoitua Jalotofua
Verigreippivinegretteen
½ verigreipin tai 1 limen mehu
1
raastettu greipin kuori
4tl
sokeria
2tl
kalakastiketta (tai soijakastiketta)
1tl
srirachaa
2tl
seesamöljyä
Näin valmistat
- Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
- Valmista vinegrette: Sekoita ainekset keskenään.
- Suikaloi kurkku nuudeleiksi julienneleikkurilla tai vihannessorvilla tai tagliatelleksi juustohöylällä.
- Leikkaa verigreippi lohkoiksi.
- Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesam- tai rypsiöljyä ja ruskista lisää.
- Kokoa kulhon pohjalle kurkkunuudeleita. Lisää joukkoon cashewpähkinöitä, tofua, tuoreita yrttejä ja kevätsipulia. Kaada lopuksi päälle vinegretteä.