Salaatin pohjan muodostaa kurkkunuudelit ja kastikkeena toimii verigreippivinegrette. Kurkkunuudelit onnistuvat parhaiten vihannessorvilla, mutta myös julienneleikkurilla tai juustohöylällä (=kurkkutagliatelle).

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 iso kurkku
  • 1 nippu thai-basilikaa
  • tuoretta minttua
  • 2 dl silputtua kevätsipulia
  • 1 iso verigreippi
  • 100 g suolattuja cashewpähkinöitä
  • 1 paketti marinoitua Jalotofua
Verigreippivinegretteen
  • ½ verigreipin tai 1 limen mehu
  • 1 raastettu greipin kuori
  • 4 tl sokeria
  • 2 tl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 1 tl srirachaa
  • 2 tl seesamöljyä

Raikas Verigreippi- Tofu- Kurkkunuudelisalaatti ohje

  • Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

  • Valmista vinegrette: Sekoita ainekset keskenään.

  • Suikaloi kurkku nuudeleiksi julienneleikkurilla tai vihannessorvilla tai tagliatelleksi juustohöylällä.

  • Leikkaa verigreippi lohkoiksi.

  • Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesam- tai rypsiöljyä ja ruskista lisää.

  • Kokoa kulhon pohjalle kurkkunuudeleita. Lisää joukkoon cashewpähkinöitä, tofua, tuoreita yrttejä ja kevätsipulia. Kaada lopuksi päälle vinegretteä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.