15 - 20 min

3henkilölle

Raikas Verigreippi- Tofu- Kurkkunuudelisalaatti

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

Ruokavinkki

Salaatin pohjan muodostaa kurkkunuudelit ja kastikkeena toimii verigreippivinegrette. Kurkkunuudelit onnistuvat parhaiten vihannessorvilla, mutta myös julienneleikkurilla tai juustohöylällä (=kurkkutagliatelle).

Näitä tarvitset

1

iso kurkku

1

nippu thai-basilikaa

tuoretta minttua

2dl

silputtua kevätsipulia

1

iso verigreippi

100g

suolattuja cashewpähkinöitä

1paketti

marinoitua Jalotofua

Verigreippivinegretteen

½ verigreipin tai 1 limen mehu

1

raastettu greipin kuori

4tl

sokeria

2tl

kalakastiketta (tai soijakastiketta)

1tl

srirachaa

2tl

seesamöljyä

Näin valmistat

  • Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  • Valmista vinegrette: Sekoita ainekset keskenään.
  • Suikaloi kurkku nuudeleiksi julienneleikkurilla tai vihannessorvilla tai tagliatelleksi juustohöylällä.
  • Leikkaa verigreippi lohkoiksi.
  • Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesam- tai rypsiöljyä ja ruskista lisää.
  • Kokoa kulhon pohjalle kurkkunuudeleita. Lisää joukkoon cashewpähkinöitä, tofua, tuoreita yrttejä ja kevätsipulia. Kaada lopuksi päälle vinegretteä.

Arvostelut

    Arvostelu