Raikas salaatti tofusta, verigreipillä valmistetulla vinegretillä. Raikas salaatti tofusta, verigreipillä valmistetulla vinegretillä. '

15 - 20 min

3henkilölle

RAIKAS VERIGREIPPI-TOFU-KURKKUNUUDELISALAATTI

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

Ruokavinkki

Salaatin pohjan muodostaa kurkkunuudelit ja kastikkeena toimii verigreippivinegrette. Kurkkunuudelit onnistuvat parhaiten vihannessorvilla, mutta myös julienneleikkurilla tai juustohöylällä (=kurkkutagliatelle).

Näitä tarvitset

1

iso kurkku

1

nippu thai-basilikaa

tuoretta minttua

2dl

silputtua kevätsipulia

1

iso verigreippi

100g

suolattuja cashewpähkinöitä

1paketti

marinoitua Jalotofua

Verigreippivinegretteen

½ verigreipin tai 1 limen mehu

1

raastettu greipin kuori

4tl

sokeria

2tl

kalakastiketta (tai soijakastiketta)

1tl

srirachaa

2tl

seesamöljyä

Näin valmistat

  • Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  • Valmista vinegrette: Sekoita ainekset keskenään.
  • Suikaloi kurkku nuudeleiksi julienneleikkurilla tai vihannessorvilla tai tagliatelleksi juustohöylällä.
  • Leikkaa verigreippi lohkoiksi.
  • Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesam- tai rypsiöljyä ja ruskista lisää.
  • Kokoa kulhon pohjalle kurkkunuudeleita. Lisää joukkoon cashewpähkinöitä, tofua, tuoreita yrttejä ja kevätsipulia. Kaada lopuksi päälle vinegretteä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.