NÄIN HELPPOA ON TEMPE: PILKO, PAISTA, MAUSTA
Ruokavinkki
Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu helposti vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Kotimaisesta Jalotempestä (makuina Herne, Härkäpapu ja Original luomusoijapavuista) valmistuu helppoa arkiruokaa!
Ehkä parasta tempessä on sen helppokäyttöisyys. Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppelillä steppiä: pilko, paista, mausta!
Näitä tarvitset
1pkt (125g)
Jalotempe Original
1pkt (125g)
Jalotempe Herne
1pkt (125g)
Jalotempe Härkäpapu
2-3rkl
öljyä (paistamiseen)
1rkl
soijakastiketta
1rkl
balsamicoa
1/4tl
Mausteita (tuoretta tai kuivattua valkosipulia, currya, chiliä...)
Näin valmistat
- Step 1: pilko
- Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.
- Step 2: paista
- Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.
- Step 3: mausta
- Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike. Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.