Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu helposti vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Kotimaisesta Jalotempestä (makuina Herne, Härkäpapu ja Original luomusoijapavuista) valmistuu helppoa arkiruokaa!

Ehkä parasta tempessä on sen helppokäyttöisyys. Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppelillä steppiä: pilko, paista, mausta!

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt (125g) Jalotempe Original
  • 1 pkt (125g) Jalotempe Herne
  • 1 pkt (125g) Jalotempe Härkäpapu
  • 1 pkt (125g) Jalotempe Lupiini
  • 2-3 rkl öljyä (paistamiseen)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/4 tl Mausteita (tuoretta tai kuivattua valkosipulia, currya, chiliä...)

NÄIN HELPPOA ON TEMPE: PILKO, PAISTA, MAUSTA ohje

  • Step 1: pilko

    Kuutio, siivu, kolmio - valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.

  • Step 2: paista

    Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.

  • Step 3: mausta

    Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike.

    Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.

Helppo resepti tempen valmistukseen: Pilko, Paista & Mausta

Pilko Jalotempe kuutioiksi tai ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut Jalotempe-siivut lautaselle ja anna marinadin imeytyä noin 3-5 min. Kääntele siivuja muutaman kerran marinoinnin aikana.

Tarjoa kuutiot salaatin, curryn tai wokin joukossa ja viipaleet esim leivän päällä.

Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka-aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.

Vinkki: Lataa Jalotempe-reseptivihko tästä linkistä!

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostelut
    Minna Saarinen
    5 / 5

    Olipas helppo ja maistui kyllä hyvältä!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.