NÄIN HELPPOA ON TEMPE: PILKO, PAISTA, MAUSTA

Tempen käyttö? (Liian) helppoa! Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppeliä steppiä: pilko, paista, mausta! Päätä vain mikä kasvisruoka on se, jonka tempe täydentää.

Ruokavinkki

Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu helposti vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Kotimaisesta Jalotempestä (makuina Herne, Härkäpapu ja Original luomusoijapavuista) valmistuu helppoa arkiruokaa!

Ehkä parasta tempessä on sen helppokäyttöisyys. Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppelillä steppiä: pilko, paista, mausta!

Näitä tarvitset

1pkt (125g)

Jalotempe Original

1pkt (125g)

Jalotempe Herne

1pkt (125g)

Jalotempe Härkäpapu

2-3rkl

öljyä (paistamiseen)

1rkl

soijakastiketta

1rkl

balsamicoa

1/4tl

Mausteita (tuoretta tai kuivattua valkosipulia, currya, chiliä...)

Näin valmistat

 • Step 1: pilko
 • Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.
 • Step 2: paista
 • Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.
 • Step 3: mausta
 • Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike. Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.

Helppo resepti tempen valmistukseen: Pilko, Paista & Mausta

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.