NÄIN HELPPOA ON TEMPE: PILKO, PAISTA, MAUSTA
Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu helposti vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto, mutta pannulla ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Kotimaisesta Jalotempestä (makuina Herne, Härkäpapu ja Original luomusoijapavuista) valmistuu helppoa arkiruokaa!
Ehkä parasta tempessä on sen helppokäyttöisyys. Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppelillä steppiä: pilko, paista, mausta!
Ainesosat
Näin valmistat
Step 1: pilko
Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.
Step 2: paista
Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.
Step 3: mausta
Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike. Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.
Helppo resepti tempen valmistukseen: Pilko, Paista & Mausta
Pilko Jalotempe kuutioiksi tai ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut Jalotempe-siivut lautaselle ja anna marinadin imeytyä noin 3-5 min. Kääntele siivuja muutaman kerran marinoinnin aikana.
Tarjoa kuutiot salaatin, curryn tai wokin joukossa ja viipaleet esim leivän päällä.
Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka-aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.
Vinkki: Lataa Jalotempe-reseptivihko tästä linkistä!
Lisää videoita YouTube-kanavallamme!Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut