4
Hernetempe tuorepastalla ja pestolla
Ruokavinkki
Hernetempeä valmistetaan Tammisaaressa perinteisin menetelmin kotimaisista kuorituista luomuherneenpuolikkaista. Hernetempe on monikäyttöinen ja helppo raaka-aine arjen jokaiseen hetkeen.
Luomu tempe: kotimaista kuorittua luomuhernettä – Proteiinia 13%
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotempe Herne
1prk
pestoa (vegaaninen versio)
100g
kivettömiä kalamata oliiveja
1prk
Aito kaurakermaa
3 rkl
soijakastiketta
400g
tuorepastaa
3-4rkl
öljyä paistamiseen
kourallinen basilikaa
Näin valmistat
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää pastaja keitä napakaksi (al dente).
Kuumenna pannu, pilko hernetempe kuutioiksi. Paista öljyssä tempe rapeaksi ja pyöräytä kulhossa, jossa soijakastiketta.
Jätä pannu liedelle ja käännä liesi puoliteholle.
Pilko oliivit puoliksi, lisää pannulle, pesto ja kaurakerma. Kiehauta.
Kun seos kiehuu niin sekoita pannulla keskenäänkastike, pasta ja tempe. Ota pannu liedeltä pois.
Tarjoile heti hienonnetun basilikan kanssa.
VINKKI! Ripottele oluthiivahiutaleitapastan päälle tuomaan juustomaista makua.