2annosta
NOPEA KASVISPAISTOS TEMPELLÄ
Ruokavinkki
Tässä paistoksessa proteiini tulee tempestä. Oletko jo kokeillut monipuolista tempeä, joka on valmistettu soijapavuista, härkäpavuista tai herneistä? Rakenteeltaan ja maultaan miellyttävä tempe on ryhdikäs ja sen suutuntuma on erinomainen. Voit maustaa sen miten tahdot. Tempe maustetaan kuitenkin paiston loppuvaiheessa joko kuivamausteilla tai erilaisilla maustekastikkeilla.
Reseptin punaisen kiinankaalin voit korvata halutessasi kokonaan lehtikaalilla, vihreällä kiinankaalilla, paksoilla tai pinaatilla.
Kokeile ja ihastu! Tämän reseptin kokkasi teille Hellapoliisi!
Näitä tarvitset
125g
Kotimainen Jalotempe Original Soijapaputempe, Jalotempe Härkäpapu TAI Jalotempe Herne
300g
punaista tai vihreää kiinankaalia, paksoita tai pinaattia
2
porkkanaa
2-3
valkosipulinkynttä
punainen mieto chili
2-3rkl
rypsi- tai avokadoöljyä
mustapippuria myllystä
2-3rkl
soijakastiketta tai maun mukaan
2rkl
rypsi- tai avokadoöljyä
Lisäksi (valinnainen):
riisiä tai kvinoaa
Näin valmistat
- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja kuivaa hyvin. Poista kova lehtiruoti ja leikkaa lehtiosat reiluiksi paloiksi. Leikkaa kiinankaali pituussuunnassa reiluiksi suikaleiksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
- Kuumenna öljy isolla pannulla ja laita pannulle ensin lehtikaali ja kiinankaali, paksoi tai pinaatti ja porkkanapalat ja kääntele hetki kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ne alkavat kutistua. Nosta sivuun. Paloittele tempe pieniksi kuutioiksi ja kuumenna öljy pannulla. Lisää sitten valkosipuli ja chili ja tempekuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä hetki, kunnes tempe on saanut väriä ja on hieman rapea pinnaltaan.
- Mausta mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää aiemmin paistetut ainekset, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta.
- Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.