2-3:lle
SUOLAISEN MAKEAA TEMPEÄ JA KASVIKSIA (2:LLA KASTIKKEELLA)
Ruokavinkki
Käytä reseptissä joko sesongin tuoretta vihreää parsaa tai satokauden rouskuvaa broccoliinia, joka on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä. Kaikki sivustomme parsareseptit löydät kootusti tästä linkistä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotempe Soijapapu 250g
1ps
broccolinia tai nippu sesongin parsaa
1dl
valmista teriyaki- tai hoisinkastiketta *
1
punainen chili silputtuna
2rkl
öljyä paistamiseen (rypsi)
2rkl
seesaminsiemeniä koristeluuun (valinnainen)
3-4rkl
maapähkinäkastiketta **
LIsäksi riisiä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
maapähkinäkastike**
1dl
maapähkinävoita (sokeriton)
1dl
vettä
1
limen mehu
1rkl
rkl soijaa (vähäsuolainen)
1rkl
nestemäistä makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1rkl
riisiviinietikkaa
Näin valmistat
- Valmista teriyakikastike JOS et käytä valmista kaupan kastiketta. Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
Valmista maapähkinäkastike
- Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.
- Pilko tempe: Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.
- Höyrytä broccoliinit tai parsat. Keitä riisi.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Laita pannun lämpö pois ja kaada teriyakikastike tempepalojen päälle. Sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele silputulla chilillä ja seesaminsiemenillä.
- Kokoa annos: riisiä, broccoliinia/parsaa ja teriyakilla maustettua tempeä. Viimeistele annos maapähkinäkastikkeella.