30 min
4 annosta
NUUDELIWOK PONZUKASTIKKEELLA JA TOFULLA
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Viinisuositus tähän annokseen on yhdysvaltalainen aromaattinen, puolikuiva Kungfu Girl -riesling, jonka jäännössokeri tasapainottaa ruoan mausteisuutta.
Alkoholiton juomasuositus on raikas kombucha.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu 250g Luomu
1rkl
maissijauhoa (valinnainen)
Kastike:
1,5dl
appelsiinimehua
2rkl
sitruunamehua ja 1 tl kuorta raastettuna (luomu)
0,75-1dl
vähäsuolaista soijakastiketta (suolaa 10-12g/100ml)
2rkl
vettä
1rkl
riisiviinietikkaa
1,5
vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1
punainen chili silputtuna
1rkl
inkivääriä raastettuna
1
tuoreen korianterin varret silputtuna
Wokkikasvikset:
3 + 1rkl
öljyä paistamiseen (rypsi)
3-4
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
70-100g
tuoretta pinaattia (vaihtoehtoisesti pak choita)
1
punainen paprika
1
porkkana
100-150g
herkkusieniä
200g
riisinuudeleita
Koristeeksi:
1-2rkl
seesaminsiemeniä
tuoreita korianterin lehtiä
Näin valmistat
- Valmistele tofu: Avaa tofupaketti ja sekoita kulhossa tasaisesti maissijauho tofupalojen joukkoon. Voit myös käyttää maustettuja Jalotofu Paahtopaloja sellaisenaan.
- Valmista kastike: Halkaise chilit, poista siemenet *(mikäli haluat tulisen wokin, niin jätä puolet siemenistä). Hienonna chili. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuori ja raasta inkivääri. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.
- Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Wokki: Hienonna valkosipulin kynnet ja leikkaa punasipuli ohuiksi puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi. Pilko sienet ja paprika. Suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy (3 rkl) pannulla kuumaksi ja lisää puna- ja valkosipulit. Sekoita hyvin ja paista noin minuutti. Lisää tofut ja paista käännellen muutama minuutti. Lisää loput kasvikset paistumaan. Paista hetki ja vähennä lämpö puoleen. Lisää pinaatinlehdet ja 1 rkl öljyä. Paista hetki käännellen.
- Lisää nuudelit kasvisten joukkoon ja kaada kastike päälle. Lisää lämpöä, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Anna hautua hetki jälkilämmöllä. Tarjoile annos kulhosta ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.