15-20 kpl
Klassikko: tofu-kaalikääryleet
Kaalikääryleet on helppo tehdä myös kasvisversiona, kun laitat täytteeksi marinoitua tai savutofua ja riisiä. Hyvistä raaka-aineista valmistettu vegekääryleet maistuvat varmasti kaikille syöjille!
Näitä tarvitset
reilu 1kg valkokaalia
reilusti vettä
3dl
keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3rkl
rypsiöljyä
1
iso sipuli hienonnettuna
300g
Jalotofu (marinoitu)
2tl
rakuunaa
1tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2rkl
siirappia
Pinnalle:
siirappia
1dl
vettä
Näin valmistat
- Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali. Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja murenna Jalotofu sopivan kokoiseksi muruksi. Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.
- Tarkista maku.
- Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä. Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.