15-20 kpl

Klassikko: tofu-kaalikääryleet

Kaalikääryleet on helppo tehdä myös kasvisversiona, kun laitat täytteeksi marinoitua tai savutofua ja riisiä. Hyvistä raaka-aineista valmistettu vegekääryleet maistuvat varmasti kaikille syöjille!

Näitä tarvitset

reilu 1kg valkokaalia

reilusti vettä

3dl

keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)

2-3rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli hienonnettuna

300g

Jalotofu (marinoitu)

2tl

rakuunaa

1tl

suolaa

mustapippuria myllystä

2rkl

siirappia

Pinnalle:

siirappia

1dl

vettä

Näin valmistat

  • Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali. Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja murenna Jalotofu sopivan kokoiseksi muruksi. Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.
  • Tarkista maku.
  • Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä. Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Arvostelut

    Arvostelu