'

15-20 kpl

Klassikko: tofu-kaalikääryleet

Kaalikääryleet on helppo tehdä myös kasvisversiona, kun laitat täytteeksi marinoitua tai savutofua ja riisiä. Hyvistä raaka-aineista valmistettu vegekääryleet maistuvat varmasti kaikille syöjille!

Näitä tarvitset

reilu 1kg valkokaalia

reilusti vettä

3dl

keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)

2-3rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli hienonnettuna

300g

Jalotofu (marinoitu)

2tl

rakuunaa

1tl

suolaa

mustapippuria myllystä

2rkl

siirappia

Pinnalle:

siirappia

1dl

vettä

Näin valmistat

  • Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali. Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja murenna Jalotofu sopivan kokoiseksi muruksi. Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.
  • Tarkista maku.
  • Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä. Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.