Ainesosat

Yleiset reseptit
  • reilu 1kg valkokaalia
  • reilusti vettä
  • 3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 300 g Jalotofu (marinoitu)
  • 2 tl rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl siirappia
  • Pinnalle:
  • siirappia
  • 1 dl vettä

Klassikko: tofu-kaalikääryleet ohje

  • Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali. Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja murenna Jalotofu sopivan kokoiseksi muruksi. Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.

  • Tarkista maku.

  • Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä. Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.