30 min
4:lle
PHO-KEITTO RAPEALLA TOFULLA
Pho-keitto on vietnamilainen kansallisruoka, jossa yhdistyy riisinuudelit, tuoreet kasvikset, tofu sekä ihanan mausteinen liemi. Keitto valmistuu noin puolessa tunnissa ja nautitaan höyryävänä kulhosta.
🥢 AASIA
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
Näitä tarvitset
Tofu ja muut täytteet:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia (300 g)
öljyä paistamiseen
1-2rkl
maissitärkkelystä
1nippu
pak choita ja/tai pussi sokeriherneitä
riisinuudeleita henkilömäärän mukaan
Liemi:
1,5l
vähäsuolaista kasvislientä (tai 1,5 vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
1
iso sipuli
n. 7cm
pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
2rkl
seesamiöljyä
5
tähtianista
4
kokonaista mausteneilikkaa
2
kanelitankoa tai 1 tl jauhettua kanelia
hyppysellinen kardemummaa ja halutessasi muutama korianterin siemen
½rkl
sokeria
2tl
soijakastiketta
1,5tl
riisiviinietikkaa
Lisäksi:
tuoretta chiliä koristeeksi
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa koristeeksi
HoiSin-kastiketta (valinnainen)
limemehua
kevätsipulia silputtuna
Näin valmistat
- Esivalmistele tofu: Poista tofu paketista ja valuta neste pois. Kääri valutettu tofu talouspaperiin ja aseta painon alle kuivumaan, siksi aikaa kun valmistelet muut raaka-aineet.
- Hauduta liemi: Aloita paahtamalla kuivamausteet (paitsi sokeri) nopeasti kattilassa, lisää sen jälkeen kasvisliemi sekä seesamöljy ja kiehauta. Lisää liemeen kuorittu ja halkaistu sipuli sekä kuorittu ja paloiteltu inkivääri, peitä kattila kannella ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen siivilöi liemestä mausteet pois ja kaada takaisin kattilaan, lisää tämän jälkeen riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Jätä kannen alle hautumaan.
- Valmista tofu: Poista paperi ja leikkaa tofu kuutioiksi. Pyöritä kuutiot kauttaaltaan maissitärkkelyksessä ja paista keskilämmöllä öljyssä niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin. Nosta sivuun.
- Kypsennä kasvikset: Paista pestyt ja pilkotut vihannekset pannulla paistoöljyn (esim seesami-, rypsi-, kookos- tai oliiviöljy) kera niin, että niihin jää purutuntumaa. Lisää tofut joukkoon jälkilämmölle. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa pakkausohjeen mukaan.
- Kokoa annos: aloita riisinuudeleilla ja kaada höyryävä liemi niiden päälle. Lisää paistetut kasvikset ja tofut. Mausta chilillä, kevätsipulilla ja limemehulla. Koristele korianterilla. Voit myös halutessasi lisämaustaa annoksen HoiSin-kastikkeella!