15 - 20 min
KEITTIÖMESTARIN SUOSITUS: TOFUN KUIVAMARINOINTI JA GLASEERAUS
Katso huippukokki Sasu Laukkosen (Michelin-kokki) vinkit tofun kuivamarinointiin ja glaseeraukseen!
🥢 AASIA
marinointi
maustaminen
Tofun marinointi
Keittiömestarin suositus 👍🏻
Sasu Laukkonen
Ruokavinkki
Katso myös nämä vinkit ja reseptit tofun marinointiin:
- Tofun (pika) marinointi ja rapeaksi paistaminen
- Max10min: nopea ja helppo pannumarinoitu tofu (suosittu!)
- Tofun jälkimarinointi (Sasu Laukkonen, Michelin-kokki)
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
1-2rkl
jauhettua viismaustetta (kaneli, fenkoli, sechuaninpippuri, tähtianis, neilikka)
tai
viismausteen voi korvata esim. garam masalalla tms.
2rkl
riisiviinietikkaa
2rkl
miriniä
3rkl
soijaa
2-3rkl
sokeria
Näin valmistat
- Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Kuutio tofu.
- Sekoita kulhossa viismaustetta kuutioiden pinnoille, paahda tofupalat kuivalla pannulla sekoittaen. Nosta sivuun.
- Valmista glaseerauskastike sekoittamalla kuumalla pannulla riisiviinietikka, mirini, soija ja sokeri. Ota lämpö pois ja kaada tofukuutiot sekaan. Sekoita ja anna maustua ja imeä makuja noin 5 min. Lisää lempiruokaasi.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä