60 min
HERKUT LYTTYPERUNAT V-SKAGENILLA JA V-PASTRAMILLA
MerellinenResepti
Lyttyperunat
Kalaton resepti
Tofu"pastrami"
Joulumenu🎄
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
- Nerokas ruokavinkki: Tämä herkku party platter tai vegaaninen surf n turf on samalla myös aivan kingiä hävikkiruokaa! Jos aiemmasta ruokailusta on jäänyt yli perunoita, skagenia tai pastramia, käytä ne tähän ja tarjoile vaikkapa brunssilla. Helppoa ja nollahävikkiä!
- Voit valmistaa pikkelöidyn punasipulin tällä reseptillä.
Näitä tarvitset
Lyttyperunat:
6-8kpl
keskikokoista perunaa
suolaa
juoksevaa voita/margariinia tai oliiviöljyä (Ve)
Aasia-tofuskagen:
1pkt
Jalotofu Aasia (300g)
1kpl
punasipuli
1 ½dl
vegaanista majoneesia (Hellman's)
3rkl
vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
4rkl
vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½
luomu sitruunankuori
3-4rkl
sitruunanmehua
3rkl
tilliä hienonnettuna
½tl
mustapippuria myllystä
½tl
sormisuolaa (valinnainen)
Tofupastrami:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai muu marinoitu tofu)
2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
teriyakikastiketta 1 rkl vettä
muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)
1-2rkl
seesaminsiemeniä (valinnainen)
Tarjoiluun:
tarjoiluun valmista pikkelöityä punasipulia (valinnainen)
Näin valmistat
Lyttyperunat (tai mäiskyperunat):
- Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Nosta kypsät perunat uunivuokaan ja litistä ne hajalle haarukan tai puulastan avulla. Mausta perunat suolalla ja pirskottele päälle kevyesti oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Nosta kypsät perunat uunivuokaan ja litistä ne hajalle haarukan tai puulastan avulla. Mausta perunat suolalla ja voitele öljyllä tai juoksevalla margariinilla. Paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia. Voitele uudelleen peruna uudelleen paistamisen keskivaiheilla.
Valmista tofuskagen:
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti varovasti ja kaada pakkauksen ylimääräinen makumarinadi kulhoon.
- Murenna tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Hienonna tilli ja sipuli. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
Valmista pastrami tofusta:
- Painele tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
- Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
Kokoa pelti tarjolle:
- Ota perunat uunista. Lisää pellille tofuskagenia ja -pastramia. Aseta tarjolle esimerkiksi pikkelöidyn punasipulin kera.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä