30 min
2-3 pääruoka-annosta - tuplaa resepti isompaan satsiin
THE AASIA-TOFUSKAGEN JA SEESAMPERUNAT
Tofuskagen
ViimeistäMuruaMyöten-resepti
Jalotofu Aasia
Ruokavinkki
Aasia-tofuskagenin resepti valmistui osana yhteistyötä Viimeistä murua myöten -blogin Saaran kanssa.
Mikä Aasia-tofuskagen?
Yksinkertaisesti: se on uusin versio merellisestä vegaanisesta skagen-tahnasta. Saara ihastui Jalotofu Aasiaan jo jonkin aikaa sitten ja teki siitä nyt oman, uudenlaisen version suositusta vegaanisesta skagen-tahnasta. Resepti on oodi raikkaan herkulliselle kesälle!
Alta löydät Aasia-skagenin perusreseptin ja seesamperunat ja kuvista lisää tarjoiluideoita.
Aasialainen tofuskagen sopii esimerkiksi seuraaviin ruokiin:
- keitettyjen perunoiden/uuniperunoiden kanssa
- sipsien dipiksi
- suolaisille vohveleille tai lettujen täytteeksi
- paratha-letuille täytteeksi
- saaristolaisleivälle (kyllä, Aasia-tofuskagen maistuu ihan perinteisten ruokien makuparina)
- eväsleipien ja patonkien täytteeksi.
Näitä tarvitset
Aasia-skagen
1pkt
Jalotofu Aasia-tofua 300g (säästä marinadi)
0,5dl
vegemajoneesia/aiolia
0,5dl
maustamatonta jogurttia (ve)
2kpl
kevätsipulinvartta
1kpl
chilipalko
2tl
inkivääriraastetta/-tahnaa
Seesamperunat:
500g
perunoita
2rkl
seesaminsiemeniä
2rkl
seesam-/rypsiöljyä
Pikkelöidyt vihannekset:
1kpl
kurkku
3kpl
punasipuli
3rkl
vettä
3rkl
valko-/riisiviinietikkaa
3rkl
sokeria
Näin valmistat
- Valmista Aasia-tofuskagen: survo Aasia-tofu pakkauksen liemen kanssa pienemmäksi muruksi esim. haarukalla.
- Hienonna kevätsipulinvarret ja chili. Raasta inkivääri, jos käytät tuoretta.
- Sekoita tofun joukkoon vegemajoneesi, maustamaton jogurtti sekä kevätsipulit, chili ja inkivääri. Nosta kylmään maustumaan.
- Valmista seesamperunat: keitä perunat kypsiksi.
- Paahda sillä välin seesaminsienet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
- Siirrä siemenet syrjään ja lisää kypsät peruna pannulle yhdessä öljyn kanssa. Paista perunoita öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita lopuksi joukkoon paahdetut seesaminsiemenet.
- Tarjoa aasialaisen tofuskagenin ja pikkelöityjen vihannesten (esim. kurkku ja punasipuli) kanssa.
- Pikkelöidyt kasvikset: siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkkujen joukkoon pikkeliliemi. Kuori punasipuli(t) ja pilko ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita joukkoon pikkeliliemen ainekset. Anna pikkelivihannesten maustua mieluiten vähintään tunti ennen tarjoilua. Säilyvät jääkaapissa parin viikon ajan.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä