30 min
2 annosta
RAPEAT FILONYYTIT SAVUTOFULLA
Ruokavinkki
Mitkä filonyytit?
Fetajuusto filotaikinakääreessä on perinteinen kreikkalainen lisuke. Rapean suolaiset filonyytit valmistuvat nyt uudella tapaa ihanan savuiseen makumaailmaan savutofulla. Rouskuva filotaikina ja makea siirappi viimeistelevät täyteläisen makuelämyksen.
Vinkki:
Filotaikinalevyjä saat hyvinvarustettujen ruokakauppojen pakastealtaasta.
Resepti ja kuvat:
Viola Minerva Virtamo on monilahjakas helsinkiläinen ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafikko. Hän on julkaissut useita menestyneitä keittokirjoja kuten Opiskelijabudjetilla (2016), Vegebudjetilla (2017), Peltiruokaa (2019) ja Nordic Winter Cookbook (2021). Virtamo yhdistää resepteissään käytännöllisyyden, edullisuuden ja modernin, visuaalisesti vahvan ilmeen.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
2kpl
arkkia filotaikinaa
½–¾dl
oliiviöljyä
2rkl
vaaleita ja/tai mustia seesaminsiemeniä
2rkl
siirappia
tuoretta timjamia tarjoiluun
Näin valmistat
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Leikkaa tofu pitkittäin kahdeksi yhtä suureksi viipaleeksi ja painele talouspaperilla kuivaksi.
- Leikkaa tofu pitkittäin kahdeksi yhtä suureksi viipaleeksi ja painele talouspaperilla kuivaksi.
- Valmista filonyytit: levitä filotaikina-arkki työtasolle ja voitele oliiviöljyllä. Asettele aina yksi tofupala kerrallaan taikinan keskelle ja kääntele sitten taikina tofun ympärille tasaiseksi paketiksi. Voitele filonyytit oliiviöljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Nosta filonyytit leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 15 minuutin ajan, kunnes taikina on kauniin kullanruskeaa ja rapeaa.
- Viimeistele reilulla lorauksella siirappia ja tuoreella timjamilla. Tarjoile heti.





Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä