30 min
4:lle
SAVUTOFU-APPELSIINISALAATTI JA UUNIBATAATTIA
Raikas ja ruokaisa salaatti, jossa rapean savutofun ja lehtikaalin viimeistelee sopivasti makeahko appelsiinivinegretti. Paahdettu uunibataatti on lämmittävä lisäke. Mitkä maut, mitkä värit!
Näitä tarvitset
Salaatti:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
öljyä paistamiseen
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)
200g
lehtikaalia
100g
punakaalia
50g
babypinaattia
1kpl
applesiini
1dl
pekaanipähkinöitä
Appelsiinivinegretti:
3rkl
appelsiinimehua tai tuorepuristettua
2rkl
oliiviöljyä
1rkl
valkoviinietikkaa
1tl
siirappia
1/4tl
suolaa
Lisäksi:
4kpl
pientä bataattia
voita (ve)
Näin valmistat
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta. Jos ne ovat pieniä, laita ne uuniin sellaisenaan, muuten halkaise puoliksi. Laita uuniin ja kypsennä noin 25-30 min. Kokeile haarukalla pehmeys ja kypsyys.
- Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja revi lehtiosat pieniksi paloiksi salaattikulhoon. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita ne toistaiseksi sivuun.
- Sekoita vinegretin ainekset pienessä kulhossa. Kaada puolet lehtitikaalien joukkoon. Sekoita hyvin ja hiero lehtikaaleja käsien välissä, kunnes lehdet alkavat pehmetä. Lisää joukkoon punakaalit.
- Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Kuutioi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita käännellen kuumalla pannulla öljyssä, niin että tofun pinta rapeutuu ja saa väriä. Ripota päälle seesaminsiemeniä.
- Kuori appelsiini ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Nosta kaaliseos tarjoiluvadille. Lisää salaatin päälle tofut, appelsiinit ja pekaanipähkinät. Tarjoile uunibataatin, voin ja ylimääräisen vinegretin kanssa.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä