30 min
4-5 annosta
DOMODA ELI MAAPÄHKINÄPATA TOFULLA
Gambian kansallisruoka, domoda, on maapähkinään pohjautuva, lämmittävä ja täyteläinen pataruoka. Sipulia, valkosipulia, inkivääriä, bataattia, mausteita ja valmiiksi revittyä Jalotofu Paahtopalaa tomaattisessa liemessä. Vain 10 minuutin haudutuksella domoda toimii kuin suosikkivillapaita tai -sukat myöhäissyksyn iltana.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu tai Aasia 250g
2-3rkl
öljyä paistamiseen
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1rkl
inkivääriä raastettuna
1tlk
(400g) kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (Mutti)
1tlk
(170g) tomaattipyrettä (Mutti)
5dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
300-400g
bataatti
1dl
maapähkinävoita
1,5tl
jauhettua korianteria
½tl
chilijauhetta
½tl
jauhettua juustokuminaa
1/4tl
kanelijauhetta
suolaa ja pippuria myllystä
Lisäksi:
keitettyä riisiä tai kvinoaa
koristeeksi silputtua korianteria tai ruohosipulia
Näin valmistat
- Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi. Kiehauta 0,5 l vettä ja lisää joukkoon bataatit ja kasvisliemikuutiot. Keitä bataatit melkein kypsiksi.
- Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Silppua sipuli, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna kattilan pohjalla 2-3 rkl öljyä ja lisää mausteet, revitty tofu ja silputtu sipuli. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää kirsikkatomaatit (Mutti), tomaattipyre ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin. Lisään joukkoon keitetyt bataatit keitinvesien kera ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan suolaa ja pippuria. Tarjoile annos riisin tai kvinoan kera. Koristele silputulla korianterilla tai ruohosipulilla.