30 min
noin 6 pientä burgeria
HELPPO KIINALAINEN BURGERI (V)
[u:mami]
🥢 AASIA
Näitä tarvitset
Täyte
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton, Maustettu tai Aasia 250g
1
fenkoli
1rkl
sitruunamehua
1+2rkl
oliiviöljyä
1rs
herkkusieniä
1
paprika
suolaa ja pippuria myllystä
Kastike
1
tähtianis
1
kanelitanko
1
laakerinlehti
4
valkosipulinkynttä silputtuna
1rkl
inkivääriä raastettuna
½tl
sichuanpippuria jauhettuna (voit korvata mustapippurilla)
3rkl
paahdettua seesamiöljyä
3rkl
soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)
½dl
riisiviinietikkaa
½dl
appelsiinimehua
2rkl
sitruunamehua
1
chili silputtuna (jätä siemenet, jos haluat tulisen kastikkeen)
1rkl
sokeria (esim ruoko)
1
nippu tuoretta korianteria (erottele lehdet myöhempää käyttö varten, säästä varret ja lisää ne kastikkeen joukkoon silputtuna)
lisäksi
6-8
valmiita bao-sämpylöitä tai pieniä pitaleipiä
1rs
salaattisekoitusta
½ -1
kypsä mango kuutioituna
1-2 dl
valmista aiolia tai mieleistä hampurilaiskastiketta
korianterin lehtiä
Näin valmistat
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi ja levitä ne pellille tai uunivuokaan. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes fenkolit kypsyvät sopivasti ja saavat väriä. Ota pelti uunista ja kun fenkolit ovat jäähtyneet, pilko ne pieneksi.
- Mittaa ja valmistele kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Pilko sienet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sienet, paprika ja 2 rkl oliiviöljyä ja paista muutama minuutti käännellen. Kaada valmistamasi kastike joukkoon, kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista laakerinlehti, tähtianis ja kanelitanko. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä bao-sämpylät tai pitaleivät uunissa. Avaa sämpylä ja voitele sisus valitsemallasi kastikkeella. Lisää täytteeksi salaattisekoitusta, mangokuutioita ja tofukastiketta. Koristele korianterin lehdillä ja aiolilla.