1 h 15 min

4-6:lle

(30)

MYKISTÄVÄN HYVÄ & HELPPO LASAGNE

Mitä tehdä, kun haluaa tarjota mahdollisimman monen herkkuruokaa, ilman liikaa vaivaa? No, mykistävää lasagnea! Tämän mehevän kasvislasagnen salaisuus on… hummus ja savutofu! *Say whaaat?!* Valmistelut teet 10 minuutissa ja tiskattavaksi jää vain kulho ja lasta.

Uuniruoka

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu

225g

Baba Hummus-tahnaa

250ml

kaurakermaa (esim. Kauraruoka*)

½-tl

suolaa

1tl

valkosipulijauhe

mustapippuria myllystä

2 x390g tlk

tomaatti-valkosipulipastakastiketta (esim. Pirkka)

250g

gluteenittomia lasagnelevyjä

200g

vegaanista juustoraastetta

-

*valitse makusi mukaan Kauraruoka, Juustonmakuinen, Pippuri tai Paahdettu Sipuli

Tarjoiluun:

Rouskuva Silmusalaatti

Näin valmistat

 • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 • Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Puristele pakettia, jotta saat tofusta irti mahdollisimman paljon nestettä. Näin se imee itseensä mahdollisimman paljon makuja. Poista pyyhe tai paperit tofun ympäriltä.
 • Murustele tofu kulhoon melko hienoksi muruksi. Lisää hummus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Tämä on valkokastikkeesi.
 • Öljyä lasagnevuoka. Levitä sen pohjalle puolet toisesta tomaattikastikkeesta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Levitä näiden päälle puolet tofu-hummus-kaurakermaseoksesta, eli valkokastikeesta. Levitä tämän päälle loput ensimmäisestä tomaattikastikeesta. Voit levittää sen tasaiseksi lastalla. Levitä kerros lasagnelevyjä, loput valkokastikkeesta ja puolet toisesta tomaattikastikkeesta näiden päälle. Viimeiseksi levitä lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta (halutessasi voit jatkaa sitä pienellä määrällä vettä, jotta lasagnen pinnasta tulee kostea). Levitä juustoraaste tomaattikastikkeen päälle tasaisesti.
 • Paista lasagnea uunissa ensin kannella tai foliolla peitettynä noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes sen pinta saa kauniin ruskeaa väriä.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.