15 - 20 min
6kpl
Jalotofu-fajitas
Ruokakirjailija Virpi Mikkonen suunnitteli Jalotofulle herkullisen tofu-fajitas reseptin, joka on täysin vegaaninen, gluteeniton ja viljaton.
Näitä tarvitset
PANNUMARINOITU Jalotofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
1tl
currya
½tl
savupaprikajauhetta
½tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
4rkl
oliiviöljyä paistamiseen
TORTILLAT
2,5dl
mantelijauhoja
2dl
perunajauhoja
4,5-5dl
kaura- tai kookosmaitoa
hyppysellinen merisuolaa
TÄYTTEEKSI
avokadoa ja kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria + kasviksia ja haluamiasi yrttejä
Näin valmistat
- Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa neljään osaan. Painele paloja kuivaksi talouspaperilla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kääri vielä palat kuivan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin paketiksi ja laske paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 15 minuuttia painon alla.
- Valmista sillä välin tortillat. Sekoita jauhot ja neste kulhossa ja vispaa tasaiseksi. Taikinan tulee olla melko juoksevaa, jotta saat siitä mahdollisimman ohuita lättyjä. Lisää nestettä tarvittaessa. Lämmitä pannu, kaada taikinaa pannulle ohueksi lätyksi ja paista, kunnes lätyssä on kaunis kuiva pinta. Käännä ja paista toinenkin puoli. Paista kaikki lätyt ja laske odottamaan vadille tai lautaselle.
- Kuumenna öljy paistinpannulla mahdollisimman kuumaksi. Leikkele puolet tofusta ohuiksi pitkulaisiksi suikaleiksi ja murusta toinen puolikas sormilla noin etusormen pään kokoisiksi paloiksi. Lisää tofupalat ruskistumaan. Paista muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa rapean pinnan.
- Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curry sekä valkosipuli tofujen päälle ja jatka paistamista. Kaada soijakastike tofujen päälle ja sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Ripottele päälle vielä silputtu korianteri, nosta pannu pois kuumalta levyltä.
- Rakenna fajitakset kasaamalla tortillojen väliin paistamaasi tofua, avokadopaloja, kirsikkatomaatteja ja tuoretta korianteria. Tarjoa ja nauti.