'

5 annosta

(1)

Jalotofu-pinaattilasagne

Herkullinen tofu-pinaattilasagne on koko perheen suosikkiruokaa!

Näitä tarvitset

1-2pkt

Jalotofu marinoitua tai Jalotofu hempnutia

½

sitruuna

1

iso sipuli

2

porkkanaa

1

kesäkurpitsa

5

valkosipulinkynttä

1pss

pakastepinaattia

90g

tomaattipyreetä

350g

paseerattua

tomaattia

pinaattilasagnelevyjä

juustoraastetta kuorrutukseen

oliiviöljyä

soijakastiketta

kuivattua basilikaa

timjamia

1tl

chilijauhetta

½tl

mustapippuria

½tl

inkiväärijauhetta

1 ½tl

paprikaa

½tl

kurkumaa

Valkokastike:

5dl

maitoa tai kauramaitoa

50g

rasvaa

dl

vehnäjauhoja

1tl

rouhittua viherpippuria

2tl

suolaa

½dl

juustoraastetta

Näin valmistat

  • Tee ensin valkokastike; sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen paistua hetki koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja hämmennä kunnes kastike alkaa saostua. Lisää juustoraaste, suola ja viherpippuri ja annan hautua hetki.
  • Pilko sipuli ja murenna Jalotofu. Ruskista molemmat pannulla öljyssä. Lisää kurkuma, paprika, inkivääri ja soijakastiketta oman maun mukaan. Sekoita mukaan pinaatti ja tomaattipyree. Purista sekaan vielä vähän sitruunamehua.
  • Pilko valkosipuli ja suikaloi porkkana sekä kesäkurpitsa ohuiksi noin 5cm:n pituisiksi suikaleiksi.
  • Voitele korkea, noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka oliivi-öljyllä. Kaada vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, vihanneksia, mausteita, Jalotofu-pinaattiseosta ja hieman oliiviöljyä, sekä lasagnelevyjä. Ripottele myös chiliä, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä kerrosten väliin. Laita valkokastiketta joka toiseen väliin ja varmista että sitä jää myös kuorrutteeksi. Purista loput sitruunasta päälle, kuorruta valkokastikkeella ja juustoraasteella.
  • Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.
  • Koristele basilikalla ja tarjoile!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.