5 annosta
Jalotofu-pinaattilasagne
Herkullinen tofu-pinaattilasagne on koko perheen suosikkiruokaa!
Näitä tarvitset
1-2pkt
Jalotofu marinoitua
½
sitruuna
1
iso sipuli
2
porkkanaa
1
kesäkurpitsa
5
valkosipulinkynttä
1pss
pakastepinaattia
90g
tomaattipyreetä
350g
paseerattua
tomaattia
pinaattilasagnelevyjä
juustoraastetta kuorrutukseen
oliiviöljyä
soijakastiketta
kuivattua basilikaa
timjamia
1tl
chilijauhetta
½tl
mustapippuria
½tl
inkiväärijauhetta
1 ½tl
paprikaa
½tl
kurkumaa
Valkokastike:
5dl
maitoa tai kauramaitoa
50g
rasvaa
⅓dl
vehnäjauhoja
1tl
rouhittua viherpippuria
2tl
suolaa
½dl
juustoraastetta
Näin valmistat
- Tee ensin valkokastike; sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen paistua hetki koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja hämmennä kunnes kastike alkaa saostua. Lisää juustoraaste, suola ja viherpippuri ja annan hautua hetki.
- Pilko sipuli ja murenna Jalotofu. Ruskista molemmat pannulla öljyssä. Lisää kurkuma, paprika, inkivääri ja soijakastiketta oman maun mukaan. Sekoita mukaan pinaatti ja tomaattipyree. Purista sekaan vielä vähän sitruunamehua.
- Pilko valkosipuli ja suikaloi porkkana sekä kesäkurpitsa ohuiksi noin 5cm:n pituisiksi suikaleiksi.
- Voitele korkea, noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka oliivi-öljyllä. Kaada vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, vihanneksia, mausteita, Jalotofu-pinaattiseosta ja hieman oliiviöljyä, sekä lasagnelevyjä. Ripottele myös chiliä, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä kerrosten väliin. Laita valkokastiketta joka toiseen väliin ja varmista että sitä jää myös kuorrutteeksi. Purista loput sitruunasta päälle, kuorruta valkokastikkeella ja juustoraasteella.
- Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.
- Koristele basilikalla ja tarjoile!