Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1-2 pkt Jalotofu marinoitua tai Jalotofu hempnutia
  • ½ sitruuna
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 pss pakastepinaattia
  • 90 g tomaattipyreetä
  • 350 g paseerattua
  • tomaattia
  • pinaattilasagnelevyjä
  • juustoraastetta kuorrutukseen
  • oliiviöljyä
  • soijakastiketta
  • kuivattua basilikaa
  • timjamia
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • 1 ½ tl paprikaa
  • ½ tl kurkumaa
Valkokastike:
  • 5 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 50 g rasvaa
  • ⅓ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl juustoraastetta

Jalotofu-pinaattilasagne ohje

  • Tee ensin valkokastike; sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen paistua hetki koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja hämmennä kunnes kastike alkaa saostua. Lisää juustoraaste, suola ja viherpippuri ja annan hautua hetki.

  • Pilko sipuli ja murenna Jalotofu. Ruskista molemmat pannulla öljyssä. Lisää kurkuma, paprika, inkivääri ja soijakastiketta oman maun mukaan. Sekoita mukaan pinaatti ja tomaattipyree. Purista sekaan vielä vähän sitruunamehua.

  • Pilko valkosipuli ja suikaloi porkkana sekä kesäkurpitsa ohuiksi noin 5cm:n pituisiksi suikaleiksi.

  • Voitele korkea, noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka oliivi-öljyllä. Kaada vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, vihanneksia, mausteita, Jalotofu-pinaattiseosta ja hieman oliiviöljyä, sekä lasagnelevyjä. Ripottele myös chiliä, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä kerrosten väliin. Laita valkokastiketta joka toiseen väliin ja varmista että sitä jää myös kuorrutteeksi. Purista loput sitruunasta päälle, kuorruta valkokastikkeella ja juustoraasteella.

  • Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

  • Koristele basilikalla ja tarjoile!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.