Jalotofu Temaki “sushirullat”
- Määrä:
- 8 kpl
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Risotot
Temaki on jäätelötötterön muotoinen sushi, jossa norileväarkki kääritään tötteröksi ja maukkaat täytteet on riisin kera samalla rullattu sisään. Tarjoa vegetäytteisen temakin lisukkeena makeaa soijakastiketta ja muita aasialaisia maustekastikkeita.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- ½ pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
- 1 kpl syöntikypsä avokado
- 1 retiisi
- ½ punainen paprika
- 1 pieni porkkana
- 10 cm:n pala kurkkua
- 1/2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 dl sushiriisiä
- 4 kpl nori-merileväarkkeja esim. Clearspring
- oliiviöljyä paistamiseen
- soijakastiketta esim. Clearspring
- wasabia
Jalotofu Temaki “sushirullat” ohje
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä riisi. Leikkaa kuorittu porkkana, kurkku ja paprika ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokado siivuiksi. Pese retiisi ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Paahda noriarkit pannulla ja leikkaa saksilla arkit keskeltä poikki. Paahda tämän jälkeen samalla pannulla seesaminsiemenet kevyesti ja kaada ne pieneen kulhoon. Leikkaa kylmäsavutofu sopivan kokoisiksi tikuiksi ja paista niihin pienessä määrässä öljyä kultaisen rapea pinta.
Levitä riisiä vinottain arkin vasempaan laitaan. Sipaise riisin keskelle wasabia.
Lisää kasvikset, paistettu tofu ja kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta lopuksi arkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tarjoa heti, jotta levä ei muutu sitkeäksi. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.
VINKKI: Kun tarjolla on vielä miso-keittoa ja juomana japanilaista vihreää Matcha teetä, niin herkullinen ja aito japanilainen ateriakokonaisuus on valmis.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.