8kpl

TEMAKI SUSHIRULLAT TOFULLA

Ruokavinkki

Temaki on jäätelötötterön muotoinen sushi, jossa norileväarkki kääritään tötteröksi ja maukkaat täytteet on riisin kera samalla rullattu sisään. Tarjoa vegetäytteisen temakin lisukkeena makeaa soijakastiketta ja muita aasialaisia maustekastikkeita.

Näitä tarvitset

½pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

1kpl

syöntikypsä avokado

1

retiisi

½

punainen paprika

1

pieni porkkana

10cm:n

pala kurkkua

1/2rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

2dl

sushiriisiä

4kpl

nori-merileväarkkeja esim. Clearspring

oliiviöljyä paistamiseen

soijakastiketta esim. Clearspring

wasabia

Näin valmistat

 • Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä riisi. Leikkaa kuorittu porkkana, kurkku ja paprika ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokado siivuiksi. Pese retiisi ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
 • Paahda noriarkit pannulla ja leikkaa saksilla arkit keskeltä poikki. Paahda tämän jälkeen samalla pannulla seesaminsiemenet kevyesti ja kaada ne pieneen kulhoon. Leikkaa kylmäsavutofu sopivan kokoisiksi tikuiksi ja paista niihin pienessä määrässä öljyä kultaisen rapea pinta.
 • Levitä riisiä vinottain arkin vasempaan laitaan. Sipaise riisin keskelle wasabia.
 • Lisää kasvikset, paistettu tofu ja kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta lopuksi arkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tarjoa heti, jotta levä ei muutu sitkeäksi. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.
 • VINKKI: Kun tarjolla on vielä miso-keittoa ja juomana japanilaista vihreää Matcha teetä, niin herkullinen ja aito japanilainen ateriakokonaisuus on valmis.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.