10 min
VEGAANINEN TUOREJUUSTO TOFUSTA
Maukkaan tuorejuuston tekemiseen et tarvitse maitotuotteita. Yrttinen levite syntyy kätevästi manteleista, siemenistä ja maustamattomasta Jalotofusta.
Max10min
Näitä tarvitset
1dl
Kuorettomia manteleita
1dl
pinjasiemeniä
½pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
1rkl
omenaviinietikkaa
1rkl
Sitruunasta puristettua mehua
1rkl
oliiviöljyä
½tl
merisuolaa
1tl
kookospalmusokeria
mustapippuria
2rkl
Silputtua ruohosipulia
1rkl
Silputtua tuoretta rosmariinia
2rkl
vettä
Näin valmistat
- Maukkaan tuorejuuston tekemiseen et tarvitse maitotuotteita. Yrttinen levite syntyy kätevästi manteleista, siemenistä ja maustamattomasta Jalotofusta. Lisää sekaan mausteita, kypsytä yön yli ja joulun pehmoinen levite on valmis.
- Hienonna mantelit ja pinjansiemenet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi. Leikkaa tofupalasta puolet ja paloittele tofu siemen-manteli-jauheen sekaan. Lisää suola, sokeri, viinietikka, sitruunamehu ja oliiviöljy sekä muutama rouhausta mustapippuria ja sekoita seos tasaiseksi paksuksi massaksi. Silppua sekaan yrtit ja sekoita. Vuoraa pieni kulho kelmulla ja lusikoi tuorejuustomassa kulhoon. Painele seos lusikalla tiiviiksi. Peitä kulho ja laita tuorejuusto tekeytymään jääkaappiin yön yli. Aamulla pyörittele massasta iso pallo ja kieritä se mantelimurussa. Voit myös säilyttää tuorejuuston kuperan muotoisena ja painella pinnalle mantelimurua. Nauti tuorejuustoa keksien tai kräkkereiden kanssa. Säilytä jääkaapissa kelmuun käärittynä.
- Huom! Kokeile erilaisia tuorejuustoja vaihtamalla yrttien paikalle vaikka pippureita tai paprikaa tai tee makea versio esimerkiksi säilykekirsikoista ja vaniljasta.