45 min
n. 15-20 kpl
Juures-tofupyörykät cashewkastikkeella
Maustamaton Jalotofu on niin kameleonttimainen, että se piiloutuu täysin esimerkiksi vegetuorejuustoon tai -pyöryköihin. Älä paljasta tätä salaista ainesosaa ruokapöytäsi ympärille kerääntyneille, ja katso bongaako kukaan sen!
Näitä tarvitset
Juures-tofupyörykät
150g
palsternakkaa (kuorittuna)
300g
porkkanaa (kuorittuna)
2
rosmariininoksaa
3
valkosipulinkynttä (kuorittuna)
1pkt
Jalotofu Maustamaton
suolaa ja mustapippuria
3/4dl
oliiviölyjä
1dl
kaurahiutaleita
2tl
timjamia
2tl
psylliumjauhetta
1rkl
tamarisoijaa
3rkl
soijakastiketta
yrttisuolaa maun mukaan
mantelijauhoja
1rkl
omenasiiderietikkaa
Cashewkastike
3dl
liotettuja cashewtä
1,5dl
vettä
1/2dl
oluthiivaa
2
valkosipulinkynttä
1tl
omenasiiderietikkaa
vajaatl
suolaa
Näin valmistat
- Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Halkaise kuoritut juurekset pitkittäin tai lohkoiksi 2-6 osaan, paksuudesta riippuen. Asettele juurekset ja valkosipulinkynnet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Sekoittele, kunnes ne saavat pintaansa öljyä ja mausteita. Lisää pellille rosmariininoksat. Paahda uunissa noin 40 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät hieman.
- Kaada hieman jäähtyneet vihannekset tehokkaaseen blenderiin. Laita uunipelti ja leivinpaperi sivuun, tarvitset niitä vielä. Kuivaa Jalotofu ja murenna se blenderiin ja lisää sekaan muut ainekset. Tarkista maku. Blendaa paksuksi, hieman rouheaksi massaksi.
- Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä, pyöräytä laakeassa astiassa mantelijauhossa ja asettele pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kostuta käsiäsi jatkuvasti veteen, jotta massa ei tartu käsiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pyörykät saavat väriä pintaansa ja pinta kovettuu hieman.
- Valmista cashewkerma. Lisää kaikki ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon. Blendaa, kunnes seoksen koostumus on kastikemaista. Tarkista maku. Tarjoile pyöryköiden kaverina.