Ainesosat

Juures-tofupyörykät
  • 150 g palsternakkaa (kuorittuna)
  • 300 g porkkanaa (kuorittuna)
  • 2 rosmariininoksaa
  • 3 valkosipulinkynttä (kuorittuna)
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3/4 dl oliiviölyjä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl psylliumjauhetta
  • 1 rkl tamarisoijaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • yrttisuolaa maun mukaan
  • mantelijauhoja
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
Cashewkastike
  • 3 dl liotettuja cashewtä
  • 1,5 dl vettä
  • 1/2 dl oluthiivaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl omenasiiderietikkaa
  • vajaa tl suolaa

Juures-tofupyörykät cashewkastikkeella ohje

  • Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Halkaise kuoritut juurekset pitkittäin tai lohkoiksi 2-6 osaan, paksuudesta riippuen. Asettele juurekset ja valkosipulinkynnet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Sekoittele, kunnes ne saavat pintaansa öljyä ja mausteita. Lisää pellille rosmariininoksat. Paahda uunissa noin 40 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät hieman.

  • Kaada hieman jäähtyneet vihannekset tehokkaaseen blenderiin. Laita uunipelti ja leivinpaperi sivuun, tarvitset niitä vielä. Kuivaa Jalotofu ja murenna se blenderiin ja lisää sekaan muut ainekset. Tarkista maku. Blendaa paksuksi, hieman rouheaksi massaksi.

  • Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä, pyöräytä laakeassa astiassa mantelijauhossa ja asettele pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kostuta käsiäsi jatkuvasti veteen, jotta massa ei tartu käsiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pyörykät saavat väriä pintaansa ja pinta kovettuu hieman.

  • Valmista cashewkerma. Lisää kaikki ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon. Blendaa, kunnes seoksen koostumus on kastikemaista. Tarkista maku. Tarjoile pyöryköiden kaverina.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.