30 min

4 annosta

(3)

KALATON ”KALA”KEITTO JA PORKKALAA

Monet hurmannut tofusta valmistuva kalaton kalakeitto yltää nyt ihan uusiin makusfääreihin! Aasialaisittain valmiiksi maustettu tofu ja nerokas Kalavale-porkkala tuovat keittoon raikasta merellistä syvyyttä ja umamia. Kalaton keitto saa kruununsa ihanasta sitruuna-tilliöljystä.

MerellinenResepti

kalatonkeitto

✅ RESEPTITOIVE

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Kalaton kalakeitto on helppo ja ”tuttu” ruoka, jolla lisätä kasvisruokaa arjen ruokailuun. Se maistuu todella merelliseltä. Tässä reseptissä vegaaninen kalakeitto valmistuu erityisen syvän ja umamisen makuiseksi Jalotofu Aasialla, mutta perinteisesti siihen voi käyttää myös savukalaa muistuttavaa Jalotofu Kylmäsavua.

Klassinen, savun makuun pohjaava kalaton keitto on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos se ei jo kuulu omiin arkiruokiin.

Kalavale Savu & Suola Porkkana on savustettu, kotimainen porkkanavalmiste eli porkkala, jota voi käyttää kylmäsavulohen tavoin salaateissa, leivän päällä ja vaikka kalattomassa keitossa.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

1l

vettä

1 1/2

kasvisliemikuutiota

5-8kpl

maustepippuria

1

sipuli tai 3-4 kevätsipulia

2kpl

valkosipulinkynttä

1

nippu tilliä

1prk

Kalavale Savu & Suola Porkkana 195g

tai

200g valmista porkkalaa

10-12kpl

uusia perunoita

2 x 2,5dl

kaurakermaa

2-3rkl

öljyä paistamiseen

suolaa

Lisäksi:

Kalavale Savu & Suola Porkkana säilykkeen öljy

1

nippu tilliä

½

sitruunan kuori ja mehu

½dl

öljyä (esim. rypsi- tai oliiviöljyä)

tummaa leipää ja voita

Näin valmistat

Keitto:

  • Kuumenna kattilassa 2-3 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki.
  • Lisää puolitetut uudet perunat, vesi, kasvisliemikuutiot ja maustepippurit. Kiehauta ja jätä kiehumaan pienellä lämmöllä.

Valmista tofu:

  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
  • Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
  • Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
  • Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. 

Valmista tilliöljy:

  • Avaa savustettu porkkala -purkki ja kaada öljy talteen.
  • Kiehauta kattilassa reilusti vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Siirrä tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen laita tilli talouspaperin väliin ja painele kuivaksi. Raasta sitruuna ja purista mehu.
  • Lisää tilli, öljyt, sitruunat tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin.

Keitto:

  • Hienonna keittoon menevä tilli.
  • Lisää keittoon kaurakerma, puolet hienonnetusta tillistä, tofukuutiot ja Kalavale porkkanasäilyke tai itse tehty porkkala, kiehauta.

 

Tarjoile kalaton keitto tilliöljyn, hienonnetun tillin, tumman leivän ja voin kera.

Katso vinkit reseptivideolta tofun paistamiseen!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.