15 - 20 min
2-3:lle
KASVISRUOKIEN ARKIKLASSIKKO: SATOKAUDEN TOFUPYTTIPANNU
kesäruoka
satokauden
sesongin
onepot
pyttipannu
Näitä tarvitset
Tofu
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
Pyttipannu
1kpl
nippu parsaa
2kpl
valkosipulia
1-2kpl
sipulia
½-1kpl
kesäkurpitsa
5-8kpl
pientä kypsää perunaa
5-8kpl
pientä herkkusientä
1kpl
keltainen ja punainen paprika
2-3rkl
öljyä paistamiseen
1rkl
seesaminseimeniä
½dl
Silputtua ruohosipulia
2-3dl
vettä
suolaa ja pippuria myllystä
Omavalintainen kastike:
2-3rkl
Chipotle Glaze, Teriyaki, HoiSin, Sriracha…
Näin valmistat
Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
Pilko kaikki kasvikset ja laita ne sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.
Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki-kastiketta) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Kaada tofut erilliseen kulhoon.
Pese paistinpannu ja palauta se takaisin liedelle. Kuumenna. Kaada kaikki pilkotut kasvikset kuumalle pannulle ja paahda 3-5 minuuttia. Lisää öljyä ja paista vielä hetki käännellen. Kaada joukkoon 2-3 dl vettä ja kiehauta niin kauan, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä ja suurin osa vedestä haihtunut. Kaada tofut joukkoon ja paista vielä hetki.
Mausta vielä valitsemallasi kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Nosta pannu pöytään tarjolle!