30 min
4 annosta
KLASSIKKORESEPTI: KERMAINEN TOFUSTROGANOFF
Teimme klassisesta stroganoffista kermaisen pehmeän kasvisversion! Annoksen rapeiden tofupalojen salaisuus piilee valmiin marinadin lisäksi huolellisessa kuivaamisesta ennen paistoa.
Tofustroganoff
✅ RESEPTITOIVE
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
🔥 Savutofu
Ruokavinkki
- Tofu-stroganoffiin voit käyttää valmiiksi marinoituja tofutuotteita, kuten Jalotofu Marinoitua (valkosipuli&basilika) tai Jalotofu Kylmäsavua.
- Lisämakua annokseen tuo muut klassikko raaka-aineet, kuten Champ sienet ja Myrttisen suolakurkut, jotka viimeistelevät herkullisen kokonaisuuden!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu (300g)
2+2rkl
öljyä tai voita (kasvipohjainen)
2
sipulia
1prk
kaurafraicea (150g)
2,5dl
kaurakermaa
1
valkosipulinkynsi
1
keltainen paprika
1rs
Champ herkkusieniä (200 g)
1/3
kasvisliemikuutio
1,5rkl
Dijon-sinappia
2rkl
tomaattipyrettä (Mutti)
1/4 tl
mustapippuria
1/4tl
savupaprikaa
2rkl
makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
1+1kpl
Myrttisen suolakurkku
½
ruukku persiljaa hienonnettuna
valmista perunamuusia
Näin valmistat
- Viipaloi herkkusienet ja paprika. Pilko sipulit pieneksi ja silppua valkosipuli. Pilko yksi suolakurkku ja silppua persilja.
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Näin tofun pinnasta tulee paistettaessa rapea.
- Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi tai pilko kuutioiksi. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää 1-2 rkl öljyä tai voita ja paista välillä käännellen noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Siirrä sivuun.
- Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla ja kuullota sipuleita ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Lisää paprikat ja herkkusienet. Paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon sinappi, tomaattipyre, suolakurkku, siirappi, puolet kaurafraicen määrästä, kerma, puolet silputusta persiljasta, pippuri ja savupaprika. Murenna joukkoon 1/3 kasvisliemikuutio. Sekoita ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää tofut hautumisen puolessa välissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Valmista perunamuusi tällä ohjeella tai lämmitä valmis perunamuusi. Tarjoa tofu-stroganoff perunamuusin, lopun kaurafraichen, ja suolakurkun kera. Koristele annos tuoreella persiljalla.