15 - 20 min
4hlö
KESÄN PARAS GRILLIRESEPTI: TOFUVARTAAT
Ruokavinkki
Tofuvartaat on helpompi grillata, kun pujotat tofut omiin vartaisiin ja grillaat kasvikset erikseen. Näin saat kaikkiin raaka-aineisiin oikean kypsyyden ja rapean pinnan tofuihin. Nauti grillin antimet raikkaan salaatin, varhaisperunoiden ja kaurafraichen kanssa. Inkivääri-yrtti-öljymarinadi antaa grillattaville mahtavan maun.
Näitä tarvitset
Rapeat tofuvartaat ja lisukkeet
2pkt
broccolinia tai parsaa
2pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
2kpl
kesäkurpitsaa
Yrttiöljy
1dl
öljyä
2rkl
soijakastiketta
1reilu kourallinen
persiljaa
1reilu kourallinen
korianteria
1reilu kourallinen
basilikaa
2kpl
isoa valkosipulinkynttä (pilkottuna)
1/2
punainen chili
2rkl
sitruunan mehua
1cm
inkivääriä (raastettuna)
Lisäksi:
keitettyjä perunoita
salaattia
kaurafraicea
Teriyaki-, BBQ-, Soija- tai Hoisinkastiketta
Näin valmistat
Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa talouspaperilla kevyesti tofun pinta
Leikkaa sivusuunnassa tofu kahteen tai neljään osaan (riippuen miten paksun pihvin haluat) ja työnnä varras keskeltä läpi
Leikkaa tofuun ristikkäisviillot molemmin puolin ja kaada/voitele kevyesti tofut haluamallasi kastikkeella (Teriyaki-, BBQ-, soija- tai Hoisinkastike)
Valmista yrttiöljy grillattavien voiteluun (silppua kaikki yrtit, valkosipulit, inkivääri ja chili kulhoon – lisää öljy, sitruunamehu ja soijakastike)
Leikkaa kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi siivuiksi. Keitä perunat ja leikkaa lisukesalaatti valmiiksi
Lämmitä grilli kuumaksi ja aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kesäkurpitsat ja broccoliinit/parsat. Voitele kaikkia grillattavia yrttiöljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi
Kun tofuissa on rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, niin nosta kaikki vadille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja kaurafraicen kera