KESÄN PARAS GRILLIRESEPTI: TOFUVARTAAT
Tofuvartaat on helpompi grillata, kun pujotat tofut omiin vartaisiin ja grillaat kasvikset erikseen. Näin saat kaikkiin raaka-aineisiin oikean kypsyyden ja rapean pinnan tofuihin. Nauti grillin antimet raikkaan salaatin, varhaisperunoiden ja kaurafraichen kanssa. Inkivääri-yrtti-öljymarinadi antaa grillattaville mahtavan maun.
Ainesosat
Näin valmistat
Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa talouspaperilla kevyesti tofun pinta
Leikkaa sivusuunnassa tofu kahteen tai neljään osaan (riippuen miten paksun pihvin haluat) ja työnnä varras keskeltä läpi
Leikkaa tofuun ristikkäisviillot molemmin puolin ja kaada/voitele kevyesti tofut haluamallasi kastikkeella (Teriyaki-, BBQ-, soija- tai Hoisinkastike)
Valmista yrttiöljy grillattavien voiteluun (silppua kaikki yrtit, valkosipulit, inkivääri ja chili kulhoon – lisää öljy, sitruunamehu ja soijakastike)
Leikkaa kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi siivuiksi. Keitä perunat ja leikkaa lisukesalaatti valmiiksi
Lämmitä grilli kuumaksi ja aloita grillaaminen tofuvartaista. Käännä vartaat, kun tofujen pinta alkaa saada väriä. Lisää grilliin kesäkurpitsat ja broccoliinit/parsat. Voitele kaikkia grillattavia yrttiöljyllä ja kääntele tasaisen grillauspinnan aikaansaamiseksi
Kun tofuissa on rapea pinta ja kasvikset ovat kypsiä, niin nosta kaikki vadille ja tarjoa uusien perunoiden, salaatin ja kaurafraicen kera
Kokeile myös näitä
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut