30 min

10-15 rullaa

VIETNAMILAISET KESÄRULLAT MANGOKASTIKKEELLA

Olet todennäköisesti jo rakastunut vietnamilaisiin kesärulliin. Tofu on niiden vakkaritäytettä ja ihanat dipit kruunaavat elämyksen. Tässä reseptissä dipataan rullia kesäiseen mangokastikkeeseen! 🥭

Ruokavinkki

  • 🎬 Reseptivideon löydät sivun alaosasta! 👇
  • Riisipaperiin käärityt, raikkaat mutta ruokaisat vietnamilaiset kesärullat tofulla voi ottaa mukaan vaikka kesän piknikille. Ne ovat myös loistava, todella pidetty tarjottava kesän juhlissa!
  • Löydät ohjeen alalaidasta kokopitkän 🎥 reseptivideon! Riisipaperista valmistettavien kesärullien tekeminen ei ole vaikeaa!
  • Vink! Paista marinoitu tofu raastettuna tai tikuiksi leikattuna. Aasia-tofu on toimivin valinta aasiahenkisiin kesärulliin.
  • Kurkkaa myös muut reseptimme, joissa valmistetaan hieman muunneltuja rullia airfryerilla tai dumplingseina.
  • Kesärulliin tarvittavat riisipaperit löytyvät yleensä marketin Aasia-hyllystä.
  • Mangokastikkeen lisäksi voit valmista dippailuun muutaman muunkin ihanan dippikastikkeen. Maapähkinä-sataykastikkeen resepti on täällä. Kokeile myös suosittua Bang Bang -majoneesia rullien dippinä.

Näitä tarvitset

1pkt

Marinoitua Jalotofua (Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu) 300g

1-2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

sweet&sour- tai teriyakikastiketta

riisipaperiarkkeja

?kpl

kypsiä avokadoja

1kpl

lime

1kpl

iso porkkana kuorittuna

1kpl

kurkku

?g

punakaalia

1levy

ohuita riisi- tai lasinuudeleita

?

salaattia

tuoretta korianteria

tuoretta minttua

2rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

Mangokastike:

1kpl

kypsä mango

1kpl

limen mehu

1tl

paahdetttua seesamiöljyä

1tl

riisiviinietikkaa

suolaa maun mukaan (valinnainen)

1/2tl

togarashia tai chilihiutaleita (valinnainen)

Näin valmistat

  • Paista tofut tofut joko raastettuna, suikaleina tai kuutioina. 
  • Raastettu: avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 4-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa. Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Lisää sweet&sour- tai teriyakikastike. Sekoita hyvin.
  • Kuutiot tai suikaleet: ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Kuutioi tai suikaloi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-6 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Ota lämpö pois ja lisää sweet&sour- tai teriyakikastike. Sekoita hyvin.
  • Valmista nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Siivuta avokado ohuiksi siivuiksi. Purista päälle limemehua.
  • Pilko porkkanasta ja kurkusta ohuita juliennne-tikkuja. Leikkaa punakaalista ohuita suikaleita.
  • Liota riisipaperia vedessä noin 10 sekunnin ajan. Aseta avokadoviipaleet riisipaperin yläosaan (ks. video reseptin alalaidassa).

 

  • Kokoa salaatti, nuudelit, porkkanat, kurkku ja yrtit riisipaperin alaosaan. Taita sivut sisäänpäin ja rullaa tiukasti.
  • Mangokastike: sekoita kaikki ainekset pienessä tehosekoittimessa, kunnes seos on tasainen. Dippaa vietnamilaiset kesärullat mangokastikkeeseen!
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.