30 min
3-4 annosta
KOUKUTTAVAT DANDAN-NUUDELIT RAPEALLA TOFUMURULLA
Raastettu Tofu
Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Löydä lisää raastettu tofu tai nuudelireseptejä näistä linkeistä!
Näitä tarvitset
Dandan-liemi
3,5dl
kuumaa kasvislientä (1/2 liemikuutio + vesi)
1rkl
soijakastiketta (vähäsuolainen)
4kpl
valkosipulin kynttä raastettuna
1rkl
inkivääriä raastettuna
2rkl
maapähkinävoita tai kiinalaista seesamtahnaa
1rkl
riisiviinietikkaa
1rkl
siirappia
2-3rkl
chiliöljyä (riippuen halutusta tulisuudesta)
1tl
paahdettuja ja jauhettuja sichuaninpippureita (valinnainen) (valinnainen)
Raastettu tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g
1,5rkl
seesam- tai oliiviöljyä
2rkl
hoisinkastiketta
Lisäksi:
1-2kpl
riisinuudelilevyä per henkilö
6kpl
paistettuja paksoilehteä tai kevätsipulinvarsia
6kpl
siitake- tai herkkusieniä
öljyä paistamiseen
silputtua ruohosipulia
seesaminsimeniä ja chiliöljyä koristeluun
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Raastettu uunitofu: laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti* ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Sekoita joukkoon 1,5 rkl öljyä, esim paahdettua seesamiöljyä.
*Mikäli käytät Jalotofu Aasiaa, ota pakkaukseen jäävä ylimääräinen marinadi talteen ja lisää se liemen joukkoon, sen valmistamisen yhteydessä.
- Levitä raaste uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Mitä ohuempi kerros, sitä rapeampi lopputulos. Nosta pelti uunin keskitasolle tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paista 20 minuuttia ja kääntele tofuraastetta paistamisen puolessa välissä. Varo polttamasta raastetta ja seuraa paistoa tasaisen väliajoin. Ota rapeaksi paistunut tofuraaste uunista ja sekoita joukkoon 2 rkl valitsemaasi maustekastiketta (hoisin- tai teriyakikastiketta). Nosta sivuun.
- Valmista liemi: kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa ja sekoita kaikki loput ainekset yhteen, paitsi chiliöljystä* vain puolet. Sekoita liemi tasaiseksi vispilällä tai sauvasekoittimella. Jätä hautumaan levyn jälkilämmölle. Paista tämän jälkeen kevyesti pannulla kokonaiset tai puolitetut sienet sekä paksoin lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.
*Lisää chiliöljyä ensiksi vain puolet määrästä ja loput liemen valmistuksen loppuvaiheessa, kun olet maistanut tulisuuden.
- Kokoa annos: annostele kuuma kastike kulhoihin ja nosta päälle nuudelit ja paistetut kasvikset. Ripottele annoksille raastettua tofu-muruseosta, koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulisilpulla. Jokainen syöjä voi sekoittaa dan dan -annoksensa juuri ennen syömistä.