15 - 20 min
2-3:lle
KVINOASALAATTI PANNUMARINOIDULLA TOFULLA
Tässä salaatissa on kvinoan lisäksi pannumarinoitua Jalotofua, joten se on täydellisen ruokaisa urheilijan vegeherkku. Salaatissa on sattumina paahdettuja cashewpähkinöitä, granaattiomenan siemeniä ja kuivattuja karpaloita. Pakkaa ruokaisa annos mukaan tai nauti ajoissa ennen urheilusuoritusta.
(veri)appelsiini 🍊
Ruokavinkki
Yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Lue lisää blogistamme ja WWF NUORTEN kotisivuilta.
Näitä tarvitset
pannumarinoitu tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
1tl
currya
½tl
savupaprikajauhetta
½tl
valkosipulijauhetta tai 1 kynsi silputtuna
2rkl
soijakastiketta
2rkl
öljyä paistamiseen
kvinoasalaatti
1,5-2dl
cashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
2dl
kvinoaa
2dl
kivettömiä vihreitä oliiveja
1kpl
(veri)appelsiini, päärynä tai omena tai appelsiini
1kpl
punasipuli
1dl
kuivattuja karpaloita
½
granaattiomenan siemenet
tuoretta minttua
kastike
3rkl
oliiviöljyä
½
luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
½tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi (silputtuna)
Näin valmistat
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään pieneen kulhoon.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää kuivalle, kuumalle pannulle pähkinät ja sekoittele niitä koko ajan. Kun pähkinät alkavat paahtua, kaada pois pannulta. Voit myös lisätä pähkinä suoraan sellaisenaan salaatin joukkoon.
- Huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (ilman suolaa), noin 15 minuuttia. Valuta siivilässä kuivaksi. Siirrä kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna punasipuli, pilko päärynä ja oliivit sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kvinoan joukkoon. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele pinta kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Murustele tofu kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi tai pilko veitsellä sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tai jauhe tofujen päälle. Lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
- Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti ja anna tofujen vetäytyä hetken, ennen kuin lisäät ne kvinoan joukkoon.
- Irrota granaattiomenansiemenet. Silppua minttu ja sekoita salaatin joukkoon kuivattujen karpalojen ja granaatinomenansiementen kera.