40 min
4 annosta
LINSSIKEITTO UPGRADED AASIA-TOFULLA
✅ RESEPTITOIVE
Pataruokaa liedellä 🥘
(veri)appelsiini 🍊
onepot
kotiruoka
Ruokavinkki
- Mausteinen, paksu ja jopa patamainen linssikeitto uudenlaisella makumaailmalla ja mahtavalla proteiinipitoisuudella valmistuu helposti liedellä. Sen ”juju” on aasialaisittain maustettu tofu, persiljaöljy ja kaurafraiche. Salaisena aineksena tähän linssikeittoon lisätään tuoretta appelsiininmehua (esim. sesongin veriappelsiini).
- Linssikeitto on loistava syys- ja talvikauden arkiresepti tai viikonlopun ulkoilun jälkeen täyteläisen ihanalta maistuva herkku.
- VINKKI: linssikeiton reseptissä voi myös käyttää keittämättömiä linssejä (3dl), kunhan ensin huuhtelee ne hyvin ja lisää ne kiehumaan kasvisliemen lisäämisen yhteydessä. Lisää samalla myös 2dl vettä.
- IDEA: Tofu sopii loistavasti kaikenlaisiin keittoihin ja pataruokiin, kunhan lisäät sen mukaan rapeaksi paloiksi paistettuna vasta ruoanvalmistuksen lopussa. Kokeile myös esimerkiksi pähkinäistä domoda-pataa tai tofunmetsästäjän kasvispataa.
Näitä tarvitset
Rapea tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia 300g (tai Kylmäsavu/Marinoitu)
½-1rkl
öljyä paistamiseen
Linssikeitto:
1kpl
porkkana
2kpl
sipulia
1kpl
varsisellerin varsi
1,5 rkl
öljyä
3kpl
valkosipulinkynttä
1rkl
raastettua inkivääriä
1pkt
kypsiä punaisia linssejä 380g
5dl
kasvislientä (vesi+liemikuutio)
1tlk
tomaattimurskaa tai kirsikkatomaatteja mehussa 400g
1kpl
(veri)appelsiini
1kpl
kanelitanko
1tl
currya
½tl
savupaprikaa
½tl
juustokuminaa
1prk
creme fraichea tai smetanaa 150-200g (Ve)
Persiljaöljy:
1dl
laadukasta oliiviöljyä
½tl
kokonaisia kuminansiemeniä (valinnainen)
½tl
kokonaisia korianterinsiemeniä (valinnainen)
1
nippu persiljaa
1kpl
chili ilman siemeniä
1kpl
valkosipulinkynsi
½tl
suolaa
Näin valmistat
- Kiehauta kasvisliemi.
- Valmista persiljaöljy: hienonna persilja, valkosipuli ja chili. Riko kuminan- ja korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Sekoita öljy ja kaikki ainekset kulhossa ja nosta sivuun.
- Pilko varsiselleri, porkkana ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Raasta inkivääri ja valkosipulit. Laita 1,5 rkl öljyä kattilan/padan pohjalle ja lisää kaikki kasvikset. Kuullota hetki. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Anna kiehua noin 10 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Purista 1 dl appelsiininmehua ja valuta linssit. Lisää appelsiinimehu, linssit, 1/2 prk creme fraichea ja purkki kirsikkatomaatteja tai tomaattimurska pataan. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
- Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
- Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun.
- Lisää tofut pataan ja tarjoile annos creme fraichen ja persiljaöljyn kera.