40 min

4 annosta

(1)

LINSSIKEITTO UPGRADED AASIA-TOFULLA

Tätä reseptiä on odotettu ja se todellakin täyttää odotukset! Tässä on Linssikeitto, joka vie linssikeiton uuteen sfääriin. Aasia-tofu säväyttää paksun keiton makumaailmaa aivan uudella tavalla ja tuo entistä enemmän hyvää proteiinia lautaselle. 💪🏽

✅ RESEPTITOIVE

Pataruokaa liedellä 🥘

(veri)appelsiini 🍊

onepot

kotiruoka

Ruokavinkki

  • Mausteinen, paksu ja jopa patamainen linssikeitto uudenlaisella makumaailmalla ja mahtavalla proteiinipitoisuudella valmistuu helposti liedellä. Sen ”juju” on aasialaisittain maustettu tofu, persiljaöljy ja kaurafraiche. Salaisena aineksena tähän linssikeittoon lisätään tuoretta appelsiininmehua (esim. sesongin veriappelsiini).
  • Linssikeitto on loistava syys- ja talvikauden arkiresepti tai viikonlopun ulkoilun jälkeen täyteläisen ihanalta maistuva herkku.
  • VINKKI: linssikeiton reseptissä voi myös käyttää keittämättömiä linssejä (3dl), kunhan ensin huuhtelee ne hyvin ja lisää ne kiehumaan kasvisliemen lisäämisen yhteydessä. Lisää samalla myös 2dl vettä.
  • IDEA: Tofu sopii loistavasti kaikenlaisiin keittoihin ja pataruokiin, kunhan lisäät sen mukaan rapeaksi paloiksi paistettuna vasta ruoanvalmistuksen lopussa. Kokeile myös esimerkiksi pähkinäistä domoda-pataa tai tofunmetsästäjän kasvispataa.

Näitä tarvitset

Rapea tofu:

1pkt

Jalotofu Aasia 300g (tai Kylmäsavu/Marinoitu)

½-1rkl

öljyä paistamiseen

Linssikeitto:

1kpl

porkkana

2kpl

sipulia

1kpl

varsisellerin varsi

1,5 rkl

öljyä

3kpl

valkosipulinkynttä

1rkl

raastettua inkivääriä

1pkt

kypsiä punaisia linssejä 380g

5dl

kasvislientä (vesi+liemikuutio)

1tlk

tomaattimurskaa tai kirsikkatomaatteja mehussa 400g

1kpl

(veri)appelsiini

1kpl

kanelitanko

1tl

currya

½tl

savupaprikaa

½tl

juustokuminaa

1prk

creme fraichea tai smetanaa 150-200g (Ve)

Persiljaöljy:

1dl

laadukasta oliiviöljyä

½tl

kokonaisia kuminansiemeniä (valinnainen)

½tl

kokonaisia korianterinsiemeniä (valinnainen)

1

nippu persiljaa

1kpl

chili ilman siemeniä

1kpl

valkosipulinkynsi

½tl

suolaa

Näin valmistat

  • Kiehauta kasvisliemi.
  • Valmista persiljaöljy: hienonna persilja, valkosipuli ja chili. Riko kuminan- ja korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Sekoita öljy ja kaikki ainekset kulhossa ja nosta sivuun.
  • Pilko varsiselleri, porkkana ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Raasta inkivääri ja valkosipulit. Laita 1,5 rkl öljyä kattilan/padan pohjalle ja lisää kaikki kasvikset. Kuullota hetki. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Anna kiehua noin 10 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Purista 1 dl appelsiininmehua ja valuta linssit. Lisää appelsiinimehu, linssit, 1/2 prk creme fraichea ja purkki kirsikkatomaatteja tai tomaattimurska pataan. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
  • Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
  • Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun.
  • Lisää tofut pataan ja tarjoile annos creme fraichen ja persiljaöljyn kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.