45 min

5-6 annosta

HELPOIN IKINÄ ”BUTTER” TOFU x TANDOORI SPICE

Tämän helpompaa vegeversiota intialaisten ravintoloiden ikisuosikki "Butter chicken" -annoksesta ei voi olla! Intialaisen voikanan kasvisversio syntyy pikaisesti, kun tofu paistetaan rapeaksi ja mausteiseksi valmiin tandoori-maustesekoituksen kera ja yhdistetään täyteläiseen tomaatti-kermakastikkeeseen.

Pataruokaa liedellä 🥘

HuijarinButterChicken

ButterTofu

Intia

Perheresepti

Ruokavinkki

  • Tämän ravintolatasoisen butter tofu -version helppous tulee valmiista Urtekramin luomulaatuisesta Tandoori Spice Mix -maustesekoituksesta, mikä vähentää työvaiheita ja nopeuttaa reseptin valmistusaikaa.
  • Jos kyseistä maustesekoitusta ei löydy lähikaupastasi, voit loihtia makuelämyksen itse alkuperäisellä, kestosuosioon kivunneella ”Butter” tofu -reseptillämme.
  • Suurempi Jalotofu XL varmistaa, että herkkua riittää isommallekin porukalle tai useammaksi päiväksi.
  • VINKKI: Butter chicken on klassinen intialainen pataruoka, mutta voit valmistaa sen myös kattilassa.
  • IDEA: Tandoori-kastike on täydellistä myös seuraavana päivänä syötynä ja sitä voi myös pakastaa (jos sitä jotenkin ihmeen kaupalla sattuisi jäämään).

Näitä tarvitset

Tofu:

1pkt

Jalotofu Maustamaton XL 540g

tai

2 pkt Jalotofu Maustamaton 270g

2,5rkl

Urtekram Tandoori Spice Mix

3+2rkl

juoksevaa margariinia tai kasvipohjaista voita

2rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

Tomaatti-kermakastike:

1tkl

paseerattua tomaattia (500-680g)

1tkl

kookoskermaa (400ml)

2kpl

sipulia

1kpl

keltainen paprika

5kpl

valkosipulinkynttä raastettuna

2rkl

tuoretta inkivääriä raastettuna

2tl

sokeria

½tl

chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)

riisiä

Lisäksi (valinnainen):

tuotetta korianteria

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu tofu, josta tulee tandoori-tyyliin maustettu ”butter” tofu.
  • Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
  • Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle aseta painoksi vielä jokin painava astia, esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele* se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

*Kuivattu ja revitty tofu ottaa makuja paremmin vastaan ja sen pinnasta tulee paistettaessa herkullisen rapea.

  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat pannulle ruskistumaan. Paista noin 3-4 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja viimeinen kosteus katoaa. Lisää ”voi” tai margariini ja jatka hetki paistamista. Ripottele tasaisesti tandoori-mausteseos tofujen päälle.
  • Vähennä pannun lämpötila puoleen ja paista välillä sekoittaen, kunnes tofusta tulee rapeaa.
  • Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Jätä sivuun hautumaan.
  • Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Pilko paprika ja sipulit pilko suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (tai margariini) ja kuullota hetki. Lisää paprikat, chilit, valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki.
  • Lisää paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan tandoori-tofu ja sekoita. Anna hautua levyllä vielä hetki.
  • Keitä riisi henkilömäärän mukaan. Tarjoile tandoori-”butter” tofu riisin ja tuoreen korianterin kera.

 

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.