2 h

4 annosta

NAPAPIIRIN TOFUNMETSÄSTÄJÄN PATA

Tästä kasvispadasta ei makua, syvyyttä ja ruokaisuutta puutu! Yhdessä hyvin haudutetut juurekset, sienet ja mausteet ja täydellisen rapea tofu muodostavat poikkeuksellisen herkullisen kokonaisuuden. Tofupata on jokaisen tofunmetsästäjän unelma!

NapapiirinSankarit

TofuMetsästäjänPata

Ruokavinkki

Tähän kasvispataan voit yhtä hyvin käyttää kaupasta ostettuja sieniä tai metsäsieniä.

Savutofu toimii tässä kasvispadassa parhaiten sen syvän makuprofiilin ansiosta. Sitä ei onneksi tarvitse metsästää lähikauppaa kauempaa. Tosin suurten tunteiden liittyessä kuvioon saattaa arkisenkin kasviproteiinin hankinta muuttua tofunmetsästykseksi, kuten Napapiirin sankarit 4 -leffassa.

 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

120g

säilöttyjä herkkutatteja valutettuna

400g

ruskeita herkkusieniä (voit myös käyttää metsäsieniä, mikäli ne ovat sesongissa)

2

sipulia

n. 200g

pala juuriselleriä

n. 300g

pala lanttua

2rkl

rypsiöljyä

7dl

vettä

2rkl

kantarellifondia (voit korvata fondin myös 1,5 kpl sieni- tai kasvisliemikuutiota)

10

maustepippuria

3

rosmariininoksaa, tai 1,5 tl kuivattua rosmariinia

2

laakerinlehteä

2rkl

vehnäjauhoa (tai gluteenittomaan versioon esimerkiksi tattarijauhoa)

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Pese ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi juurekset. Valuta ja viipaloi herkkutatit. Jos käytät tuoretta rosmariinia, nypi rosmariininoksista lehdet ja hienonna ne.
  • Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuleita keskikuumalla pannulla noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Sipulit saavat ottaa hieman väriä pintaansa, mutta varo polttamasta niitä. Siirrä sipulit uuninkestävään pataan.
  • Lisää loput öljystä ja paista herkkusieniä viitisen minuuttia kuumalla pannulla. Lisää tatit ja paista vielä muutama minuutti niin, että sienissä on rapea pinta. Kaada sienet sekä niistä irronnut neste pataan sipuleiden joukkoon.
  • Lisää pataan juureskuutiot, rosmariini, pippurit ja laakerinlehti. Kaada päälle vesi ja kantarellifondi (tai murustellut liemikuutiot). Ripottele pinnalle vielä vehnäjauhot ja sekoita huolella.
  • Peitä pata kannella ja hauduta uunissa tunti.
  • Painele sillä aikaa tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla. Kuutioi tofu.
  • Lisää tofukuutiot pataan päällimmäiseksi, ja paista vielä ilman kantta 30 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsät ja tofu pinnasta rapeaa.
  • Nauti pata tuoreen leivän tai Lapin rieskojen kera.

Kyllä sen tofua pitaa olla!

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.