45 min
4 annosta
MAPO TOFU | MAPO DOUFU 麻婆 (V)
Mapo tofu on yksi Sichuanin alueen ja kiinalaisen keittiön tunnetuimmista resepteistä. Tämä versio on vegaaninen ja valmistuu kätevästi uuden aasialaisittain maustetun Jalotofu Aasia -tofun ansiosta. Perinteisesti tähän tofuruokaan käytetään possun jauhelihaa, mutta vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas makukokemus, ellei jopa parempi.
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- * Mapo tofu -reseptiin kuuluvaa Doubanjiang -chilitahnaa saa aasialaisista ruokakaupoista, mutta sen voi myös korvata isommista ruokakaupoista saatavalla sambal oelek- tai gonchujang-tahnalla. Huomaathan, että näiden tahnojen maku on kuitenkin hieman erilainen.
- ** Myös sichuaninpippuria voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista kokonaisina tai valmiiksi jauhettuna. Jos ostat kokonaisia pippureita, jauha ne morttelissa ennen ruokaan lisäämistä. Sichuaninpippuri on Mapo tofun oleellinen mauste, mutta mikäli kaupastasi ei löydy sitä, voi sen jättää pois tai korvata teelusikallisella mustapippuria. Huomaathan, että ruoan maku on kuitenkin tällöin hieman erilainen.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
1iso
munakoiso
3rkl
rypsiöljyä
4kpl
kevätsipulin vartta
4kpl
valkosipulinkynttä
1,4cm
pala inkivääriä
2rkl
doubanjiang -chilitahnaa (tai sambal oelek/ gonchujang -tahnaa).*
2tl
jauhettua sichuaninpippuria **
1rkl
sokeria
5dl
vettä
1rkl
maissitärkkelystä
2tl
paahdettua seesamiöljyä
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
4annosta
jasminriisiä
Näin valmistat
- Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Viipaloi kevätsipuli, siirrä varsien vihreät osat sivuun koristelua varten. Poista munakoisosta kanta ja kuutioi munakoiso noin 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta tai hienonna inkivääri.
- Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä paistokasarissa ja lisää kevätsipuleiden valkoiset osat, munakoiso, valkosipuli sekä inkivääri. Kääntele muutama minuutti keskilämmöllä niin, että munakoiso hieman pehmenee.
- Lisää sichuaninpippuri ja chilitahna, ja kääntele hetki kunnes mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Lisää sokeri sekä neljä desilitraa vettä, ja kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat täysin pehmeät.
- Valmista sillä aikaa tofu: Avaa pakkaus varovasti, ja valuta pakkauksen neste talteen erilliseen astiaan. Kuutioi tofu noin 2 cm kuutioiksi. Paahda tofukuutioita pinnoitetulla pannulla ilman öljyä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan kullanruskean värin. Lisää ruokalusikallinen öljyä, ja jatka paistamista kunnes tofukuutiot ovat rapeat. Madalla lämpöä ja lisää lopuksi tofupaketin liemi. Kääntele hetki, kunnes liemi on tarttunut tofuihin ja niissä on kiiltävä pinta. Siirrä tofukuutiot sivuun odottamaan.
- Sekoita maissitärkkelys desilitraan kylmää vettä, ja kaada se kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Maista, ja lisää halutessasi chilitahnaa, jos kaipaat lisää suolaa ja tulisuutta.
- Kääntele lopuksi paistetut tofukuutiot kastikkeen joukkoon. Pirskota päälle seesamiöljyä ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä sekä kevätsipulin vihreillä osilla. Nauti jasmiiniriisin kera.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä