30 min
2:lle
✅ VIIKON RESEPTI: PAAHDETTU WOW-SALAATTI TOFULLA + TAHINIKASTIKE
Paahdettu salaatti on jotain aivan uutta: tajuttoman hyvää, superterveellistä ja vieläpä luvattoman helppoa! Paahdettu tofu ja kikherneet tuovat ruokaisuutta kokonaisuuteen ja tahinikastike viimeistelee makukokemuksen. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
Tämä todellinen wow-salaatti (oletko ennen tehnyt paahdettua salaattia!?) on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Osallistu kilpailuun!
- Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
Näitä tarvitset
200-300g
Jalotofu Kylmäsavu
100g
lehtikaalia
1dl
tahinia
1prk
kikherneitä
6-8kpl
kirsikkatomaattia
1kpl
sitruuna
½dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pese ja kuivaa lehtikaali ja poista sen kova kanta veitsellä. Revi kaali sopivina suupaloina kulhoon, kaada päälle puolet öljystä, suolaa ja purista päälle sitruunamehu. Hiero kaalia voimakkaasti, kunnes se muuttuu tumman vihreäksi.
- Levitä loput öljystä uunipellille ja murusta päälle tofu. Lisää päälle lehtikaali. Laita valutetut kikherneet samaan kulhoon, jossa käsittelit lehtikaalin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kaada kikherneet kaalien ja tofun päälle. Lisää päälle kirsikkatomaatit kokonaisena.
- Laita pelti uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia tai kunnes lehtikaalin ja tofupalojen reunat alkavat tummua. Tee sillä aikaa tahinikastike.
- Laita tahini kulhoon ja lisää päälle muutama ruokalusikallinen jääkylmää vettä. Vatkaa käsivatkaimella, kunnes kastike kuohkeutuu. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Ota pelti uunista ja kaada ainesten päälle kastike, jos syöt suoraan pelliltä! Muussa tapauksessa laita paahdettu tofu-lehtikaalisalaatti lautasille ja kaada päälle kastiketta.