Paahdettua tofua ja kasviksia salaattina uunipellillä sekä pienessä kuvassa tämän kasvisreseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Paahdettua tofua ja kasviksia salaattina uunipellillä sekä pienessä kuvassa tämän kasvisreseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

30 min

2:lle

(1)

✅ VIIKON RESEPTI: PAAHDETTU WOW-SALAATTI TOFULLA + TAHINIKASTIKE

Paahdettu salaatti on jotain aivan uutta: tajuttoman hyvää, superterveellistä ja vieläpä luvattoman helppoa! Paahdettu tofu ja kikherneet tuovat ruokaisuutta kokonaisuuteen ja tahinikastike viimeistelee makukokemuksen. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Ruokavinkki

Tämä todellinen wow-salaatti (oletko ennen tehnyt paahdettua salaattia!?) on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).

  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.

Näitä tarvitset

200-300g

Jalotofu Kylmäsavu

100g

lehtikaalia

1dl

tahinia

1prk

kikherneitä

6-8kpl

kirsikkatomaattia

1kpl

sitruuna

½dl

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Pese ja kuivaa lehtikaali ja poista sen kova kanta veitsellä. Revi kaali sopivina suupaloina kulhoon, kaada päälle puolet öljystä, suolaa ja purista päälle sitruunamehu. Hiero kaalia voimakkaasti, kunnes se muuttuu tumman vihreäksi.
  • Levitä loput öljystä uunipellille ja murusta päälle tofu. Lisää päälle lehtikaali. Laita valutetut kikherneet samaan kulhoon, jossa käsittelit lehtikaalin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kaada kikherneet kaalien ja tofun päälle. Lisää päälle kirsikkatomaatit kokonaisena.
  • Laita pelti uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia tai kunnes lehtikaalin ja tofupalojen reunat alkavat tummua. Tee sillä aikaa tahinikastike.
  • Laita tahini kulhoon ja lisää päälle muutama ruokalusikallinen jääkylmää vettä. Vatkaa käsivatkaimella, kunnes kastike kuohkeutuu. Mausta tarvittaessa suolalla.
  • Ota pelti uunista ja kaada ainesten päälle kastike, jos syöt suoraan pelliltä! Muussa tapauksessa laita paahdettu tofu-lehtikaalisalaatti lautasille ja kaada päälle kastiketta.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.