15 - 20 min
4
PAAHDETTU BATAATTI JA TOFUKASTIKE
Bataatti + marinoitu tai savustettu tofu ja vegaaninen, kermainen kastike ovat täydelliset elementit kun vatsassa on nälkä ja mielessä nopea ja täyttävä kasvisruoka arkeen. Superhelppo resepti ?
Näitä tarvitset
1pkt
marinoitua tai kylmäsavutofua
2kpl
bataattia
1
porkkana
1pkt
kirsikkatomaatteja
1pkt
rukolaa tai salaattisekoitusta
2
kaffirinlimetinlehteä
1prk
punaisia linssejä (kypsiä)
1prk
tuoremantelijuomaa (2,5 dl)
3-4rkl
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä
balsamicoa koristeeksi
Näin valmistat
- Laita uuni 200°C, pese bataatti ja halkaise se pituussuunnassa kahtia. Voitele kevyesti öljyllä ja paista uunissa n. 30-40 min, kunnes bataatissa kaunis pinta ja kypsä sisältä.
- Pintakuivaa tofu ja kuutioi tai murenna se kuumalle ja kuivalle pannulle. Paista käännellen noin 5 min. ja lisää öljy. Paista vielä hetki.
- Kun tofussa rapea paistopinta, niin lisää linssit, mantelijuoma ja kaffirinlimetinlehdet. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 10-15 min. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Raasta juustohöylällä porkkana suikaleiksi ja pilko tomaatit. - Ota bataatit uunista ja kasaa annos
(bataatti, tofu-linssikastike ja salaattiainekset).
Koristele balsamicolla.