neljälle
TEMPEÄ, MARINOITUA BROCCOLIINIA JA MAAPÄHKINÄKASTIKETTA
Nappaa talteen ruokaisan tempesalaatin simppeli resepti! Satokauden rouskuvaa broccoliinia tai parsakaalia marinoituna ja kotimaista luomulaatuista Jalotempeä rapeaksi paistettuna maapähkinäkastikkeen kera. Jos et ole vielä tempeä maistanut, tässä on helppo tapa aloittaa herkuttelu!
Näitä tarvitset
Tempe
1pkt
Jalotempe Herne, Soijapapu tai Härkäpapu Luomu (250g)
n. 2rkl
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Salaatti
1nippu
broccoliineja tai parsakaalia 200g
1ps
salaattisekoitusta (180-200g)
2
kypsää avokadoa siivuina
1rs
kirsikkatomaatteja pilkottuna
1
paprika kuutioina
1/4tl
Togarashi-chilijauhetta (valinnainen)
seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)
Marinadi broccoliineille tai parsakaalille
½dl
sitruunamehua
½dl
öljyä esim. sesam
1kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1rkl
sokeria (ruoko)
suolaa ja pippuria myllystä
Maapähkinäkastike
1dl
maapäkinälevitettä
1dl
vettä
1-2rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2rkl
limetinmehua
(luomu)limenkuori raastettuna
1rkl
sokeria (esim. ruoko)
Näin valmistat
- Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
- Valmista broccoliinit. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Keitä broccoliineja 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Valuta ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Kaada marinadi broccoliinien päälle ja sekoita.
- Pilko paprika ja kirsikkatomaatit. Siivuta avokado.
- Pilko hernetempe siivuiksi, kuutioiksi tai kolmioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää melkein koko pannun pohjan. Paista tempesiivut molemmilta puolin, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Aloita salaattiannoksen kasaaminen salaattisekoituksella ja lisää seuraavaksi broccoliini tai parsakaali, paprika, tomaatit, togarashilla maustetut avokadot ja lopuksi paistetut tempet. Mausta tempet suolaisenmakealla maapähkinäkastikkeella ja koristele annos seesaminsiemenillä.