60 min
4:lle
SUOLAISET PINAATTI-TOFUVOHVELIT (G,V)
Ruokavinkki
Vinkki: testaa myös vohvelien täytteeksi tätä samettisen pehmeää hummus-tofukokkelia ja marinoitua punasipulia tai käytä tofutäytteenä näitä uusia valmiiksi maustettuja tofupaahtopaloja! Kätevästi pannun kautta vohvelien täytteeksi. Voit myös valmistaa paksut ”pizzavohvelit” tofuricotta täytteellä tällä reseptillä!
Big Boss -reseptin teille tarjosi Johannes Laine, Intohimoinen sarjainnostuja ja unelmien toteuttaja. Näitä vohveleita tarjoiltiin hänen perustamassa OMG-ravintolassa, jossa ne saavuttivat suuren suosion. Tämän ja monen muun reseptin löydän Johanneksen OMG-keittokirjasta. Suosittelemme testaamaa mm. Oriental-bowlin Jalotempellä tai Caesar-bowlin kookospekonilla ja cajuntofulla.
Kansikuva Johanna Rontu.
Näitä tarvitset
Gluteenittomat pinaattivohvelit 4:lle
4dl
kivennäisvettä tai vichyä
1,5dl
kookosmaitoa
3rkl
kookosöljyä
4dl
Semper gluteeniton jauhoseos (250g)
suolaa
25g
tuoretta pinaattia
auringonkukka-tai rypsiöljyä vohveleiden paistamiseen
Täyte 1: tofukokkeli 4:lle
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2tl
jauhettua kurkumaa
1tl
ravintohiivahiutaleita
1rkl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
1-2rl
sriracha maustekastiketta
½dl
kookosmaitoa
½tl
Kala Namak mustaa suolaa (tai normaali)
mustapippuria myllystä
auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen
Lisätäyte: paistetut perunat ja portobellot
2-3isoa
kypsää perunaa
2
bortobellosientä (tai 4 kpl herkkusieniä)
kourallinen pinaatinlehtiä
2-3kpl
aurinkokuivattua tomaattia
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
ituja tai salaattisekoitusta
limelohkoja
pikottua chiliä
Hollandaisekastike
2dl
cashewpähkinöitä
2dl
kylmää vettä
2
sitruunaa
2
valkosipulinkynttä
2tl
Dijon-sinappia
1tl
suolaa
1tl
kurkumaa
Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
1rkl
öljyä paistamiseen
myllystä suolaa ja pippuria
Näin valmistat
Valmista hollandaisekastike:
- Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia.
- Purista sitruunoista mehut.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaisen sileäksi.
- Tarkista maku ja lisämausta tarpeen mukaan.
Valmista vohvelit:
- Laita kaikki aineet blenderiin, ja blendaa taikina tasaiseksi. Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi, noin 5-8 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet kauniisti väriä.
Valmista tofukokkelitäyte:
- Kuivaa tofu talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Murenna tofu kulhossa pieneksi ja lisää muut ainekset joukkoon. Paista pannulla tofua öljyssä kunnes tofu saanut paahteista pintaa.
Valmista paistetut perunat ja portobellot:
- Keitä perunat kypsiksi. Viipaloi perunat melko ohuiksi siivuiksi. Pilko sienet ja kuutio aurinkokuivatut tomaatit.
- Aloita paistamalla kuumalla pannulla perunoita pienessä määrässä öljyä. Kun ne alkavat saamaan väriä, niin lisää sienet ja paista vielä hetki miedolla lämmöllä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla.
Kokoa vohvelit:
- Asettele vohvelin päälle paistetut perunat ja sienet. Levitä seuraavaksi tofukokkelia ja hollandaisekastiketta ja viimeistele iduilla, limellä ja chilillä.
Vaihtoehtoinen tofutäyte Paahtopaloilla:
- Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.