15 - 20 min
2:lle
PARSAA JA RAPEAKSI PAISTETTUA TOFUA
Näin syntyy maistuva ja kaunis satokauden parsa-tofuannos – glaseeraus viimeistelee paistetun tofun. Katso reseptivideo ja kokkaa niin kuin huippukokki!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
1nippu
parsaa
3-5kpl
herkkusieniä
½granaattiomenan
siemeniä
1rkl
seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
Hollandaisekastiketta tai Srirachaa
Glaseerauskastike
2-3rkl
Jävla Sås Bolag Chipotle Glaze
Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää:
hoi sin -kastiketta
teriyaki-kastiketta
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti (kylmäsavu tai marinoitu) ja kuivaa talouspaperilla kevyesti tofun pinta. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen kolmioksi tai sopiviksi siivuiksi. Pilko herkkusienet.
- Kuumenna parilapannu ja paahda tofukolmiohin kauniit grilliraidat. Mikäli sinulla ei ole parilapannua, voit kuumentaa suoraan kuivan paistinpannun ja paistaa tofuja ensiksi noin 3-5 min käännellen. Vähennä pannun lämpötilaa puoleen ja lisää pannulle öljy. Paista käännellen, samalla voidellen haluamallasi glaseerauskastikkeella. Lisää pannulle pilkotut herkkusienet paiston loppuvaiheessa ja kääntele niitä hetki.
- Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kun parsat ovat kypsiä ja tofut tarpeeksi rapeita, niin rakenna annos. Aloita haluamallasi kastikkeella esimerkiksi vegaanisella hollandaisekastikkeella, tai mikäli tykkäät mausteisemmasta makuparista, niin käytä esimerkiksi sriracha-kastiketta. Nosta seuraavaksi parsat ja paistetut herkkusienet sekä tofupihvi. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja raikkailla granaattiomenan siemenillä.