30 min
2 annosta
TÄYTELÄINEN RAMEN-KEITTO (V)
Ruokavinkki
Perinteinen japanilainen ramen-nuudelikeitto valmistetaan yleensä lihaliemeen. Tällä reseptillä teet täyteläisen, ihanan liemen ramenkeittoon täysin kasvipohjaisesti.
- Arkivinkki: ramenkeiton kasvislientä voi myös pakastaa. Tee vain isompi annos lientä ja pakasta annosrasioihin. Sulata, lämmitä ja lisää tofu ja kasvikset.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Aasia, Teriyaki tai Kylmäsavu 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Liemi:
1l
kasvislientä (fondista tai kuutiosta, esim. 1/2 kasviskuutio + vesi)
3rkl
soijakastiketta
2rkl
misotahnaa
1rkl
seesamiöljyä
2kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1pala
inkivääriä (n. 2 cm) raastettuna
1tl
sokeria (tasapainottaa makuja)
halutessa 1 rkl gochujangia tai srirachaa, jos haluat tulisempaa
Nuudelit:
2annosta
annosta ramen-nuudeleita (tai esim. soba/vehnänuudeleita)
Kasvikset:
2kpl
kevätsipulia silputtuna
porkkana ohuina suikaleina
pieni pala Nori-levää suikaleina (valinnainen)
seesaminsiemeniä
Lisäksi:
paksoita
6kpl
retiisejä
6kpl
tummia herkkusieniä
paksoita
Näin valmistat
- Valmista tofu: avaa Jalotofu Aasia tai Teriyaki -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
- Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista tofu rapeaksi 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää pakkauksen marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Nosta sivuun.
- Hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
- Siivuta kevätsipulit ja leikkaa porkkana pieniksi tikuiksi.
- Paahda kevyesti pannulla puolitetut retiisit ja siivutetut herkkusienet. Nosta sivuun.
- Tee ramenkeiton kasvisliemi: laita kattilan pohjalle soijakastike, misotahna, seesamiöljy, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja sokeri. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min, jotta maut syventyvät. Maista ja säädä maku (tarvitseeko lisää soijaa, misoa tai makeutta). Ota lämpö pois ja lisää joukkoon kevätsipulit ja porkkana.
- Keitä nuudelit: keitä ramen-nuudelit henkilömäärän ja pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa nuudelit tarjoiluastioihin.
- Kokoa annos: kaada kuuma liemi nuudelien päälle. Lisää rapeaksi paistettu tofu, retiisit, sienet, nori ja seesaminsiemenet.
- Jos käytät paksoita, voit lisätä sitä liemeen juuri ennen tarjoilua, jotta se pehmenee kevyesti.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä