10 min
3-4:lle
HUMMUS + SALAATTI + RAPEA TOFU = <3
Uusi tapa tehdä salaattia on rakennetaa annos hummuskerroksen päälle ja viimeistellä se ihanan rapealla tofulla. Lopputuloksena poikkeuksellisen kaunis annos raikasta ja täyteläistä herkkusaldea!
Ruokavinkki
- Tarjoile tofu-hummusplatter grillatun pitaleivän, ruissipsien tai nachojen kera!
Näitä tarvitset
TOFU
1pkt
valmiiksi marinoitu tofua 300g (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu)
öljyä paistamiseen
MARINOITU LEHTIKAALI-KVINOASALAATTI
100g
lehtikaalia revittynä
½
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä (muutama kierros)
2dl
kvinoaa
200g
herkkusieniä
1pkt
kypsiä kidneypapuja esim. GoGreen
½
kypsä mango
Lisäksi:
4-5 dl
valmista hummusta (1 dl / annos) (tässä käytettiin Baba Chili Hummus 225g)
Tarjoiluun:
pitaleipää, ruissipsejä tai nachoja
Näin valmistat
- Aloita pesemällä lehtikaalit. Kuivaa ne, poista ranka ja revi silpuksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja laita sivuun maustumaan.
- Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä (pakkauksen ohjeen mukaan) kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Anna kvinoan jäähtyä. Huuhtele ja kuivaa kidneypavut. Pilko mango.
- Pilko herkkusienet ja paista siivut kypsiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä salaattikulhossa lehtikaali, kvinoa, kidneypavut, mango ja herkkusienet. Nosta sivuun odottamaan.
- Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
- *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Kokoa annos: aloita hummuksella ja sivele lautasen pohjalle 4 ruokaluskallista (noin 1 dl) hummusta. Lisää seuraavaksi kvinoasalaatti ja lopuksi paistetut tofukuutiot.