30-60 min
n. 18 kpl
RAPEAT RIISIPAPERITACOT OMENASALSALLA (trendivaroitus)
Nyt trendaa! Riisipaperista valmistetut, rapeat tacot ovat hot! 10 sekunnissa pannulla öljyssä rapeutuvat tacot, täytteenä kasviksia, rapeaa Aasia-tofua, omenasalsaa ja chilimajoneessa - ja tarjolla on todella säväyttävä, rapsakka ja näyttävä annos!
🥢 AASIA
Ruokavinkki
- Älä anna näyttävien kuvien hämätä: nämä riisipaperitacot valmistuvat helposti ja nopeasti pannulla!
- Paras tofu aasiahenkiseen taco-kokonaisuuteen on luonnollisesti Aasia-tofu, mutta kylmäsavutofu tuo myös mukavaa makukontrastia kokonaisuuteen.
- Kurkkaa lisää tacoideoita tofulle.
Näitä tarvitset
6kpl
riisipaperiarkkia
4-5 dl
rypsiöljyä
2pkt
Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu (300g)
ituja tai versoja
tuoretta korianteria
Omenasalsa:
5kpl
pientä omenaa
1kpl
punasipuli
1kpl
punainen chili
2
limen mehu
tuoretta korianteria maun mukaan
pieni ripaus suolaa
Chilimajoneesi:
dl
soijamaitoa
3dl
rypsiöljyä
2-3rkl
makeaa chilikastiketta
2-3rkl
sriracha-kastiketta
2rkl
limemehua
½tl
suolaa
Näin valmistat
- Valmistele kaikki ainekset ennen kuin alat täyttämään tacoja. Täytä tacot juuri ennen tarjoilua, sillä riisipaperit pehmenevät nopeasti.
- Tacot: Leikkaa pyöreät riisipaperiarkit kolmeen osaan. Kuumenna öljy esim. paistinpannulla 180 asteiseksi (mittaa lämpötila digitaalisella mittarilla) ja upota leikatut riisipaperiarkit kuumaan öljyyn noin 10 sekunniksi (vähennä lieden lämpötilaa parilla pykälällä, jotta öljy ei kuumene liikaa). Nosta arkit pihdeillä öljystä, ravistele ylimääräinen öljy pois ja laita arkit kupera puoli alaspäin leivinpaperille valumaan. Tee samoin kaikille riisipaperiarkeille. Jätä odottamaan.
- Tofu: Avaa tofupaketti, mutta älä heitä paketissa olevaa marinadia pois, se lisätään tofuihin paiston loppuvaiheessa. Murenna tofusta käsin sopivan kokoisia paloja ja paista ne pannulla tilkassa öljyä rapeiksi. Lisää viimeisenä marinadi ja jätä tofut odottamaan.
- Omenasalsa: Kuori ja paloittele omenat pieneksi. Laita ne kulhoon ja valuta päälle limemehua. Kuori punasipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi silpuksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää loppu limemehu, lisää korianteria maun mukaan ja mausta pienellä ripauksella suolaa.
- Chilimajoneesi: Laita soijamaito ja öljy korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä se pohjalla, nosta hitaasti ylöspäin jolloin majoneesi samalla paksuuntuu. Lisää makea chilikastike, sriracha, limen mehu ja suola. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Täytä tacot: Laita riisipaperin pohjalle omenasalsaa ja paistettuja tofupaloja. Lisää päälle ituja sekä chilimajoneesia ja tuoretta korianteria. Tarjoa heti.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä